70-luvun alussa Eddie Boyd toi kekkoslovakiaan tuulahduksen Mississipin rannoilta. Boydin syntymästä tuli kuluneeksi 110 vuotta ja kuolemasta 30 vuotta, joten tribuuttilevylle oli tilausta.
Marraskuun omakustannealbumikooste tähyää länteen. Mukana ovat: Haapasalo, Hal Wickman, Idän Mies, Julye Blom, Mikko Wuorela, Sulevin Uni, VON KONOW ja Värjö.
Wild Is the Wind on Ninni Poijärven ensimmäinen englanninkielinen soololevy, jolla omaa tietään kulkeva artisti versioi ennakkoluulottomasti suosikkikappaleitaan.
Pop ja rock ovat edustettuina joukossa vahvimmin, mutta myös rap ja kokeellisempi laita saavat äänensä mainiosti kuuluviin. Mukana ovat: IHME JA KYLLÄ, Laua Rip, Memory Dreams, Minkki, Oishi ja Robert Niemistö
Marraskuun raskaammissa kiekoissa mukana ovat: Adamantra, Alchemaster´s Apprentice, Henry K. Rock & Kovat Kivet, Nordic Twilight, Rimbacher, The Fërtility Cült, The Grammers ja The Linda Lindas.
Paul Di’Anno poistui keskuudestamme 21. lokakuuta. Samalla päättyi pohjavireeltään surullinen ja monesti kummallisia, sekä jopa traagisia piirteitä saanut tarina.
Kallion rokkikukot runttasivat aikakaudet runttuun tekemällä sitä, mitä mestaritkin tekivät ja heidän mestarinsa ennen heitä. Nyt palataan aivan tarinan alkuun, vuosiin 1996–1999.
Lokakuun omakustannealbumeissa kahdeksan ehyttä kiekkoa, mukana ovat: Janne Suhonen, Jodi Wild, Kick The Giant, Kuolleet kuolleet, Lipa Liukkonen, Rückwater, Tomy Laisto ja Öuran
Doom kajahtelee, death murisee ja tilaa on myös rokahtavammalle materiaalille. Mukana ovat: Alias Noone, Hagalas, Infirmum, Mons Ignifer, Mutant Blast, Parashyne, SulfuriS ja Where’s My Bible.
PA Kiiskilä on vahvasti folkin kanssa värkkäilevä laulaja/lauluntekijä, jonka kolmen studiolevyn annista on koottu livealbumi. Levyllä kuullaan lähinnä akustisia numeroita, mutta myös muutama harvinaisempi bändiversio.
Syyskuun omakustannealbumikoosteessa mukana ovat: Crapula, Fat Rabbits, Karahka, Ketjupolttajat, Lempi Elo, NinaH, Portland Convoy ja Sami Antero Nygrén.
Kanzer oli ja teki aikansa musiikkia. Mustaa, metelöivää, noisehtavaa ja rankkaa musiikkia. Yhtyeen materiaalia on nyt koottu vuosilta 2002–2008 ja julkaistu pieni vinyylipainos.
Let´s Eat Them on mainio kotimainen yhtye, jolta taittuu garagekin. Pussikaljaromaani on puolestaan Mikko Rimmisen Finlandia-palkintoehdokkaaksikin yltänyt kirja. Yhtyeen pääasiallinen säveltäjä Janne Friman intoutui kirjasta ja näin syntyi Pussikaljalevy.
Alkuperäisen rock’n’rollin voimaan luottava Dylan Kirk ei lähde hahmottelemaan pyörää uudelleen, mutta Havin’ a Whole Lot of Fun – Live in Finland livekiekko pistää kyllä renkaat liekehtimään.
Tanskalainen tummaa mariachirockia ja kitaroilla liekitettyä goottisurffispagettiwesterniä soittava orkesterilta ilmestyi vuosina 2014 ja 2018 kaksi EP-levyä. Niiden kavereiksi on nyt saatu pari muutakin rallia.
Minja Koski, Mikael Saari & Lumos-kvartetti tekivät taas temput. Gösta Sundqvistin perintöarkkuja pengottiin jo pari vuotta sitten joululevyn muodossa, mutta nyt panokset kovenevat.
Hannu Lehtoranta & Friends on kunnianosoitus. Hannu Lehtoranta (1954–2012) loi musiikkia eri otsakkeiden alla. Tantric Love -levy kokoaa yhteen aiemmin julkaisemattomia äänitteitä vuosilta 2001–2008.
Omakustannealbumeiden elokuisessa koosteessa mukana ovat: Heidi Elmgren, Raymond Wave, RunJuliet, Sumuiset Kansiot, Sun Pie, VIERAS, Vilhelminkuja ja Zacharias Holmkvist Quartet.
Kesäloman aikana toimitukseen saapui raskaampaakin levyä. Mukana koosteessa: Alasin, Decrowned, Ikivirhe, Napalm Ted, NUMENTO, Split Iris, Unborn Generation ja Wrestling.
On taas se aika vuodesta. Marjat kypsyvät metsissä, sieniä pullahtelee kesän jälkipuoliskon sateiden myötä esiin ja Tekramütisch pistää tuotantokautensa pakettiin. Moneen taipuvaisten knallipäiden 10. tuotantokausi yksissä kansissa.
Heinäkuun helteet ovat jo miltei takana. Omakustannealbumeiden koosteessa mukana ovat: Hugo Cajan, KDotcom, Leija Lautamaja, Marian Kyyneleet, Martta Maa, Mieronsuo, Tekramütisch ja Weg.
Kesäkuun raskaampia albumeita on saapunut kotimaisemista ja kauempaa. Mukana ovat: Accept, Grain of Pain, Lucidity, Post Pulse, Slash the Smile, Varjola, VK3312 ja 2 Wolves.
Pohjoiskarjalaisten kantriharrastajien perustama Huojuva lato soittaa härmäkantria, täydestä sydämestä ja laadusta tinkimättä. Yhtyeen keikkakunto on ensiluokkaisella mallilla, ainakin Nurmeksen Valtimon pitäjässä tallennetun keikkatuplalevyn perusteella.
Toukokuun raskaampia albumeita tulee pääosin kotimaasta. Mukana ovat: Asile, Folkrim, Huoneen syyllisin mies, Kalmantach, Koitos, Korpituli, Reach ja Vanta.
Turun ensimmäiseksi indiepopyhtyeeksikin kutsuttu Kitchen Sink julkaisi 90-luvulla yhden demon lisäksi kaksi CD-EP:tä. Yesterday’s New Breed ei ainoastaan kokoa materiaalia yksiin kansiin, vaan nostaa tason kattoon.
Huhtikuun omakustannealbumeissa mukana ovat: Armi Harmio, Burning Sleeves, Juha Levy, Maailman Äänet, Mariuksen Vallankumous, Saarisalo, The MES ja This Disposable Envelope.
Artistihaku
Ajankohtaista
Ajankohtaista-osiosta löydät kaikki artikkelit, jotka eivät pohjaudu haastatteluihin. Katsauksia, näkemyksiä, mielipiteitä ja mitä tahansa ajatonta ja ajallista, aina ajankohtaista.