Haastattelut

Supertele – voimapoppiralleja ja kitararockia

28.04.2023- Sieltä tosiaan löytyy vähän korkeaoktaanisempaa poppenroll-menoa (Nikotiini) ja toisaalta sitten ehkä enemmän sellaista rakenteensa puolesta puhdasoppisempaa pop-biisiä. Biisikynästä todellakin irtoo uutta ja parempaa ässärallia ja niitä olisi tarkoitus äänitellä tässä vielä tänä vuonna.

Tästä päästäänkin siihen, että kuinka isosta biisivarastosta EP:n raidat valittiin ja oliko valinta hankalaa?

- Ensijulkaisua varten päädyttiin varsinaisesti laittamaan kasaan ehkä sellaiset 5–6 uutta biisiä, jotka päätyivät yhteiseen demotteluvaiheeseen asti. Näistä nyt sitten 3 äänitettiin, ajatuksella, että sillä hetkellä mielenkiintoisemmilta tuntuneita piisuja alettiin tekemään ensimmäisenä päältä pois.

Niin, setti on kiistatta mielenkiintoisen värikäs ja lavea, vaikka niitä tietyt linjat samalla yhdistävätkin. Kuinka lähestytte eri biisiaihioita luontivaiheessa ja kuinka päädytte lopullisiin ratkaisuihin?

- Supertele-biisit saavat alkunsa niistä melodisista ja soinnullisista aineksista, mitä Jussin päässä sattuu surisemaan. Lähtökohtaisesti jatkojalostukseen valitaan juttuja ns. ihonkarvamittarilla, ja nykyteknologia tietty mahdollistaa kotidemottelun aika pitkälle, ja tätä myöden vähän pidemmälle vietyjen ideoiden esittelyn myös muille. Näin syntyy biisien runko ja osa sovituksista. Seuraava vaihe on sitten yhteissoitollisempi, ja sisältää yhteisdemotusta, mutta lähtökohtaisesti jutut ovat kyllä tässä vaiheessa tyypillisesti jo melko pitkällä.

Yhteissoitto kunniaa ja samoin bändidemokratia. Ryhmänne on tietysti vasta kehittymässä ja hakemassa muotoaan, mutta kuinka linjaukset ja päätökset hoidetaan nyt ja tulevaisuudessa? Demokratialla vai harvainvallalla?

- Todennäköisesti tullaan liikkumaan kaksi kitaraa, basso ja rummut -kokoonpanolla. Tähän mennessä päätökset on hoideltu lähinnä Jussi ja Kalle -duolla. Soitto-osuuksiensa puolesta soittajilla lähtökohtaisesti kyllä hyvin vapaat kädet sovittaa näitä sitten biiseihin.Eli valistuksen aika on saapunut myös Supertelen leiriin, mikä on aina positiivinen asia. Haastattelija tyrkyttää biisisuosikeitaan (Poptonia ja Nikotiini), mutta tekijät itse eivät tietenkään laita lapsiaan rakkausjärjestykseen. Entä onko se nyt niin, että rokkibiisissä pitää asiat sanoa kolmessa minuutissa, kuten teidän EP:llä?

- Kun biiseissä tempot kulkevat tuolla 170 bpm -osastolla, niin aika luonnostaan tämmöisessä kamassa yksittäisen biisin kesto tuntuu tosiaan asettuvan sinne 02:30 – 03:00 minuuttia. Mutta eipä siinä, kolme minuuttia on aivan oivallinen mitta voimapop-kappaleelle.

Yhtye ei ole vielä vetänyt keikkoja, mutta kun niitä tulee – ja niitä tulee – niin se on sitten kuuleman mukaan korkeaoktaanista menoa kitaramiekkailulla ryyditettynä.

Mitä seuraavaksi? Onko luvassa lisää julkaisuja, pörinää ja jotain muuta huomioitavaa?

- Aika melodista kamaa pörisee ja on käymässä tälläkin hetkellä, joten eiköhän se ole niin, että äänitellään seuraavaksi entistä parempia voimapoppiralleja, ja pistetään ne pienjulkaisuna pihalle. Ja niitä keikkoja myös.

Lopuksi sana on vielä vapaa, eli jos jotain jäi kertomatta niin nyt olisi se aika.

- Kiitos Desibeli.netin toimitukselle haastattelukutsusta!

Ja kiitos Supertelen voimakaksikolle. Olkoon rock’n’rollin voima kanssanne aina.

Haastattelu: Mika Roth, kuva: Supertele
Lukukertoja: 3579
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös