Haastattelut

Emjoy Reggae Band - Suomireggaen villi kortti

14.04.2023- Emjoy Reggae Bandissa on aina ollut hyvä henki, ja ehkä mä vähän välillä myhäilen sitä, että kirjoittamani kappaleet on ajan kanssa tuoneet mun ympärille niin sydämellisiä ihmisiä kuin mitä meidän soittajat on. Hullunkurinen nippu, jep, mutta me osataan puhaltaa yhteen hiileen ja yhdessä on hyvä soittaa, laulaja myhäilee.

Studiolla on viihdytty ja tämän myötä treenikämppäkään ei varmasti ole pölyttynyt tyhjillään?

- Meidän treenis on kyllä tosi pölyinen, mutta se ei korreloi paikan käyttöasteen kanssa! Viime aikoina ollaan harjoiteltu tulevia toukokuun keikkoja varten aivan vimmatusti, Sani naurahtaa.

- Samaan aikaan ollaan myös viimeistelty meidän seuraavaa singleä. Uutta musiikkia me päästään äänittämään Suomenlinnan studioille näillä näkymin kesäkuun alussa, joten onnistumisen iloa on ollut nyt aika monella sektorilla.Kuten todettu on, Sani "Emjoy" Valoranta kantaa yhtyeessään itseoikeutetun nokkanaisen viittaa, ollen samalla karismaattinen solisti. Myös bändin biisit ovat hänen käsialaansa. Vaan entäpä muut jäsenet?

- Alussa oli minä ja Matti Gröhn, meidän rumpali. Monien sattumusten myötä mukaan lyöttäytyi basisti Ville “Rootzilla” Hyvönen, vanhan koulukunnan reggaejyrä, joka huolehtii siitä, että meidän musiikissa kuuluvat reggaen perinteet. Vaikka me tykätään musiikissa seikkailla eri aikakausilla ja tyylilajeissa, kaikki tiet vievät takaisin reggaen juurille.

Yhtyeen kitaristin Otto Porkkalan soitosta huokuu tyylitajun lisäksi myös vankka gypsy jazz -tausta. Yhtyeen uusin virallinen vahvistus, Kalle Laakso, hyppäsi koskettimineen mukaan viime kesänä - ja ainakaan Parhaita asioita odotan -singlen perusteella ei miestä tunnistaisi trancetuottajaksi.

- Kuten todettua, onhan meitä tässä tosiaan varsin hullunkurinen nippu, Sani hihittelee hetken, sitten vakavoituu ja toteaa: - Mutta one drop on yhteinen asia!

Tulevat keikat:

12.5. Fine Style friday, Playhouse Bar, Vallila, Helsinki
27.5. Dub by the ark, Porvoon Kulttuurilaiva, Porvoo
15.7. Laituri Reggae Party, Kotka
11.-13.8. Wibes Festival, Uusikaupunki


Haastattelu: Jarmo Suomi, kuva: Mika Kukkonen
Lukukertoja: 3872
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös