Haastattelut

Big Jim´s Beer Belly - southern rock ja kaikki käy

25.10.2021Kun yhtyeen nimi on Big Jim´s Beer Belly, nousee siitä tietysti parikin kysymystä ilmoille. Bändin jäsenistä yksikään ei ole Jim, vaan nimi tulee Lynyrd Skynyrdin biisistä Saturday Night Special. Keskikehon rakennus ei kuitenkaan ole tyystin vieras asia bändin herroille.

- Keskikehoa olemme kaikki onnistuneet rakentamaan vuosien varrella siihen malliin, että treeneissä puhutaan jo terveellisistä ruokavalioista ja painonpudottamisesta.

Nimestä kerrottakoon sen verran, että alkujaan bändin eka keikka tehtiin Kuusiluodon koululla Big Jim's Chevy-nimellä kvartettina. Pian nimeksi vakiintui kuitenkin nykyinen, kiitos englannin slangisanakirjan.

Yhtye julkaisi siis taannoin debyyttialbuminsa, jonka materiaali on pitkälti peräisin 80- ja 90-luvuilta. Voidaankin perustellusti todeta, että pitkäsoitto on kooste bändin koko matkasta tähän päivään saakka. Työstöön meni kuuleman mukaan osapuilleen kaksi vuotta, joten uuden normaalin määrittelemissä olosuhteissa prosessi oli jopa nopeahko.

Big Jim´s Beer Belly Tuotanto on merkitty omiin nimiinne, mutta keitä muita levyn teknisessä toteutuksessa oli avustamassa?

- Immu Ilmarinen äänitti, miksasi ja masteroi levyn. Jussi Hukkanen teki kannet. Sovituspuolella avustavana tuottajana oli Arto Louhela.

Onko jotain mitä teette ehdottomasti ensi kerralla toisin, jos päätätte tehdä toisenkin pitkäsoiton?

- No eka levyn jälkeen osataan välttää sudenkuopat eli tiedämme tasan tarkkaan seuraavalla levyllä oikeat toimintatavat.

Musiikkinne on rouheaa southern rockia, mutta perusta on mielestäni tukevasti blues rockin puolella. Ketkä ovat innoittaneet tyylin löytämisessä?

- Lynyrd Skynyrd, ZZ-Top, Molly Hatchet, Blackfoot, The Allman Brothers Band, Doc Holliday, Point Blank, Georgia Satellites, Black Crowes, Peer Günt jne. Lista on pitkä.

Entä jos vertaa vaikka 90-luvun alun ja tämän päivän yhtyettä, niin onko BJBB ollut alusta asti näillä samoilla raiteilla? Ja miten näette musiikkinne kehittyneen?

- Samoilla raiteilla, kyllä. Kehittymistä on tapahtunut siinä, että uusimmista biiseistä niin kuin yleisesti elämästäkin on poistunut ylimääräinen koheltaminen.Kahdella raidalla kuullaan vierailevaa vokalistia. Your Defence -raidalla ääneen pääsee Maya Paakkari ja Leavin' You -vedolla puolestaan Aki Louhela. Miten näin ja tullaanko vierailuja näkemään myös keikoilla?

- Akihan on meidän entinen kitaristi ja hän kävi myös laulamassa levynjulkkarikeikalla. Karilla oli ajatus saada naistaustalaulajia levylle ja Maya vastasi kutsuun myönteisesti. Jatkossa mitään ei ole suljettu pois.

Koronan jälkeen BJBB on ehtinyt jo keikkailla ja tulevaisuudessa mennään osapuilleen keikka per kuukausi tahdilla. Entä miten settinne rakentuvat? Soitatteko vain omaa materiaalia, vai mahtuuko mukaan covereita? Ja jos niin mitä lainoja?- Lähes kokonaan omaa materiaalia. Covereina Skynyrdin Saturday Night Special ja ZZ Topin Beer Drinkers and Hell Raisers, näitä kuitenkin harvemmin.

Mitä seuraavaksi? Onko luvassa julkaisuja, keikkoja, striimattuja keikkoja tai jotain muuta huomioitavaa?

- Keikat 12.11. Bassossa Free Riden kanssa ja 18.12. Kise-pubissa Mayan ja Aslakin kanssa. Mahdollisesta videosta on keskusteltu.

Näihin tulevaa luotaaviin sanoihin on hyvä päättää juttutuokio. Desibeli.net kiittää.

Haastattelu: Mika Roth, kuvat: Jari Turula
Lukukertoja: 3324
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös