Ajankohtaista

Timo Lassy & Teppo Mäkynen: Live Recordings 2019-2020

22.02.2021Sanottakoon silti kaiken kehumisen ohessa, että aluksi vieroksuin hieman Aeron muodosta ja ruodusta eroavaa suvantokohtaa. Samoin svengaavampien Fallow’n ja Zompin sijoittaminen heti alkuun vaikutti puolittaiselta virheliikkeeltä, kun pajatso tyhjennetään jo ensilyönneillä, mutta ei näitä palasia oikein toisinkaan voi latoa, etenkin kun muistaa vielä tuplavinyylin asettamat fyysiset rajat.

Mitään tietoa ei ole siitä, koska keikoille voi taas päästä, joten toiseksi paras vaihtoehto on kuunnella kodin suojissa livetallenteita. Ja jos moderni jazz sattuu olemaan yksi suosimistasi suuntauksista, kannattaa tämän visionäärisen taiturikaksikon tuoretta livepakettia lähteä lähestymään tositarkoituksella. Olen saanut positiivista palautetta lähipiiristäni jopa ihmisiltä, jotka normaalisti saavat voimakkaita allergisia reaktioita jo silkasta sanasta ’jazz’. Viskataan siis ennakkoluulot reilusti romukoppaan ja keskitytään itse asiaan: loistavasti soitettuun musiikkiin, johon löydetään vielä plus 50 prosenttia lisää voimaa naulan kantaan osuvilla livesovituksilla.

Ja jos tuplan mitta arveluttaa, voi tietysti tutustua ensin sinkkuina julkaistuihin Calling James ja Solution Black -livevetoihin.

Mika Roth
Lukukertoja: 1050
Facebook
Artistihaku
Ajankohtaisissa myös