Haastattelut

Paras ystäväsi Brother Alfred

24.02.2020- Näin unta lottovoitosta ja käytin voittorahat aivan päin helvettiä. Ajatus nauratti ja siitä syntyi oikein nopeasti biisi. BF4EVER oli biisin työnimi, mutta päätettiin muuttaa se Best Friendiksi. Rex Orange Countyn kuunnelluin kappale on kuitenkin nimeltään Best Friend, joten päätimme vaihtaa kappaleen nimeksi BFF4EVER. Joku fiksu huomautti meille, että siinä on yksi F- kirjain liikaa. Meidän mielestä ei, joten jokainen saa itse päättää extraäffälle oman merkityksensä. F on kovaa kamaa.

Olette Helsingistä kotoisin oleva yhtye, mutta olette saavuttaneet menestystä myös etenkin Oslossa. Onko jotain teorioita siitä, miksi juuri norjalaiset suurkaupunkilaiset ovat löytäneet teidät? Löytyykö duolta siteitä vuonojen maahan?

- Kiva, että kuuntelevat! Ainoa siteemme Norjaan on nuoruuden Black Metal -intoilut ja toiveet korkeammasta palkkatasosta. Kiitos Norja!

Tähän mennessä Brother Alfred on siis julkaissut neljä sinkkua ja jatkoa on kuulemma luvassa, ihan pitkäsoiton muodossa, joten kannattaa pitää antennit herkkinä bändin suuntaan.

Entä onko Brother Alfred keikkaileva yhtye, ja jos on niin missä muodossa?- Ollaan tehty keikkoja kahdestaan rumpukonein ja syntetisaattorein, mutta me molemmat kaivattiin siihen aitoa livebändin räminää. Kokeiltiin tässä juuri vähän aikaa sitten keikkailla isommalla yhtyeellä ja ai ettttäää kun oli mukavaa.

Ok, eli kehitys kehittyy sillä saralla lupaavasti. Kuinka suuri biisiarsenaalinne tällä hetkellä on ja kenen covereilla sitä mahdollisesti täydennetään?

- Biisejä on kertynyt kyllä joka nurkkaan, tekee varmaan hyvää julkaista tuo albumi ja alkaa tekemään taas uutta. Ollaan vedetty parilla keikalla Stingin King of Pain -biisiä coverina. Eli se on siis ruksattu listalta. Seuraavaksi ehkä Peter Gabrielia.

Brother Alfred No siinähän sitä riittää tutkittavaa ja tulkittavaa. Ja näin monessa mukana olevasta Peter Gabrielista saadaankin silta seuraavaan kysymykseen: voiko ja pitääkö musiikilla muuttaa maailmaa?

- Musiikilla ei ole pakko muuttaa maailmaa, mutta on mahtavaa, että se omaa niin valtavan voiman, että joskus niin vain käy. Ihmiset, jotka kykenevät kappaleillaan rikkomaan vallitsevia valtarakenteita, luovat toivoa huomiseen

Jos Brother Alfred on ystäväsi, hän on...?

- Se ystävä, joka on ajoissa paikalla.

Lopuksi sana on vielä vapaa, eli jos jotain jäi kertomatta niin nyt olisi se aika.

- Levy julkaistaan pikimmiten, sitä siis odotellessa. Oikein mainio albumi kyseessä, kannattaa siis pitää korvat höröllä.

Haastattelu: Mika Roth, kuvat: Brother Alfred
Lukukertoja: 2935
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös