DVD

Foreigner: Double Vision – Then and Now

04.02.2020Gramm on sitten kultapäivien saanut monta grammaa kylkiinsä, mutta omaan korvaani Dennis Elliottin kovempi rumpusoundi ja Al Greenwoodin koskettimet ovat yhä silkkaa kultaa. On vaikea sanoa kuinka paljon äänimaisemia on korjailtu jälkikäteen, mutta stemmat purevat ja soitossa on ns. munaa, joka uudemmalta ryhmältä toisinaan puuttuu. Kovaa soittaminen ja patsastelu kun eivät ole sama asia kuin rankkuus.

Kaikki huipentuu luonnollisesti jäsenistöjen sekaantumiseen, jolloin lauteilla on melkoinen ruuhka – onneksi tilaa riittää ja hyperaktiiviset taustanäytöt pitävät tilanteen välkkyisänä. Hansen saa tässäkin tilanteessa niin yleisön kuin kuorolla vahvistetun big bandin takanaan toimimaan ja I Want to Know What Love Is on kaiken paisuttelun arvoinen balladihelmi.

DVD:n äänen- ja kuvanlaatu eivät jätä valittamisen aihetta, värien toistuessa jo DVD:n kautta uskomattoman väkevästi. Ääniraidoiksi oli valittavana perusstereo, sekä jykevästi potkiva DTS, jota voin suositella kaikille jonkinlaisen kotiteatterin omaaville. Soiton väliin leikatut lyhyet dokumenttipuhepätkätkin toimivat, etenkin kun biisejä ei katkota ja taukoja on vain muutama. Arvioitavana olleen version CD:llä on pari biisiä vähemmän kuin kuvalla varustettuna, mutta kaikki oleelliset raidat löytyvät kummaltakin kiekolta.

Mika Roth
Lukukertoja: 2939
Facebook
Artistihaku
Lue my�s n�m�
DVD-arvioissa my�s