Haastattelut

The B And The Band ravisti ja maalasi itsensä pois nurkasta

31.03.2019Ravista ja maalaa -albumin luomistyö alkoi jo hyvän aikaa sitten, itse asiassa joitain kappaleita ehdittiin treenaamaan jo Lotan kanssa. Osa materiaalista oli täysin uutta, mutta mukaan pääsi myös vanhoja biisiraakileita, joita sovitettiin ja työstettiin reilusti uusiksi. Kokonaisuus hahmottui hitaasti, mutta varmasti.

Lasse: - Kun biisejä oli noin 12-14 oli aika selvää, mitkä biisit levylle kuuluu. Muutama jäi vielä studiossa pois levyltä. Studiossa oli hauskaa ja rentoa, mutta sen jälkeen ilmapiiri oli jossain vaiheessa hyvinkin kireä. Levyn kanssa oli monia vaiheita, joissa odoteltiin ja odoteltiin ja ilmapiiri kiristyi, kun toiset halusi odottaa rauhassa oikeita asioita ja toisilla ei olisi maltti riittänyt. Prosessi tuntui todella pitkältä ja osittain todella raskaalta.

Teemu: - Sanotaanko, että kun toiset ovat luotuja kulkemaan. Niin toiset taas ovat enemmän järki-ihmisiä.

The B And The Band Äänityksissä mukana oli bändin lisäksi äänittäjä-miksaaja Heikki Huotari Vuohi-Medialta, jonka käsiin ryhmä pitkälti soundimaailman uskoi. Asiaa helpottivat esituotanto-demojen parissa tehty runsas työ, sekä muutama keskustelu, joiden avulla yhteinen näkemys hahmottui ja asettui kohdilleen.

Oletteko siis demokraattinen yhtye ja kuinka mahdolliset erimielisyydet, vaikkapa biisien muokkauksessa, ratkeavat?

Lasse: - Biisien sovittamisessa olemme hyvinkin demokraattinen bändi. Monesti jokainen saa hoitaa oman tonttinsa, ilman, että kukaan siihen mitään sanoo. Jos ylitsepääsemättömiä erimielisyyksiä biisien ratkaisuissa tulee, on biisin tekijällä varmaankin veto-oikeus biisiinsä.

Uudistunut tyyli ja tuore materiaali ovat vaikuttaneet myös keikkoihin, jotka nekin ovat nyt monipuolisempia. Nopeudet ja raskaudet vaihtuvat, mutta jokaisen kipaleen tunnistaa kyllä yhä tekijöidensä lapseksi – oli sitten siivu uusi tai kymmenen vuotta vanha. Vanhemmista kipaleista osa on saanut jo aikaa sitten uudet livesovitukset, joten muutokset eivät ole kovinkaan dramaattisia.

Mitä seuraavaksi? Onko horisontissa seuraavia julkaisuja?

Lasse: - Seuraavan levyn biisejä on jo liuta valmiina ja lisää tulossa. Katsotaan mihin ne meitä vievät. Sitä ei vielä tiedetä itsekään. Se on aina ollut selvää, että biisit sanoo minne suuntaan mennään.

The B And The Band Teemu: - Hieno tilanne päällä. Riffejä liuta valmiina, sävellyksiä valmiina sekä pari kokonaista biisiä itseltä ainakin täysin ready. Viimeisimmissä treeneissä saatiin jo hyvään alkuun uutta kappaletta. Joka menee ehkä enemmän taidehäröilyn puolelle, mutta sopivin määrin.

Teemu vinkkaa myös bändin yhteistyöstä jonkin toisen artistin kanssa, mistä on tulossa kuuleman mukaan sinkkua myöhemmin tänä vuonna, joten pidetään antennit herkkinä.

Lopuksi sana on vielä vapaa, eli jos jotain jäi kertomatta niin nyt olisi se aika.

Lasse: - Keikkoja saa tarjota. Soittaminen on kivaa ja teemme sitä mielellämme ihmisten edessä. Nähään. Rauhaa ja rakkautta.

Teemu: - Let´s fucking do it. Iso kiitos ihmisille jotka ovat jaksaneet seurata meidän toilailuja vuodesta vuoteen. Keikkailu, ihmisten kohtaaminen ja tutustuminen ihmisiin ovat olleet todella suuri osa tätä juttua. Nähdään keikoilla! Ollut hienoa kuulla miten kappaleet ovat olleet suuri osa ihmisten arkea ja elämää. Henkilökohtaiset tarinat ovat antaneet itselle voimaa jaksaa omaa arkea. Peace and love!

Haastattelu: Mika Roth, kuvat: The B And The Band
Lukukertoja: 2092
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös