Haastattelut

R√ľckwater virtaa vahvana ja ajattomana

03.04.2017Kaikki biisit on merkitty trion nimiin, ilman sen kummempaa erittelyä. Syntyvätkö biisit siis yhteisellä pajalla ja kuinka suuri kappalevarasto teiltä jo löytyy?

- Biisit lähtevät kehittymään Jussin tai Maken yksittäisistä riffeistä. Lopulliseen muotoon ne muotoutuvat treeninkämpällä soitellessa. On totta, että koko bändi osallistuu biisien tekoon. Valmiita biisejä on parin levyllisen verran ja keskeneräisiä triplasti enemmän.

Kiekon päättävä Flame Doesn’t Cast a Shadow eroaa aika paljon muusta materiaalista. Mikä on raidan syntytarina ja onko vastaisuudessa luvassa lisääkin tällaista 'hämärämpää' materiaalia?

- Biisin tekoprosessi oli melko erilainen verrattuna muihin. Se vaati paljon sovitustyötä, jotta saimme sen kuulostamaan siltä kuin halusimme. Pitkään työstetystä aihiosta tuli sitten pitkä ja hämärä biisi. Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun näin käy, eli hämärämpää materiaalia on varmasti luvassa myös tulevaisuudessa.

R√ľckwater Loistavaa, tuo oli mukava kuulla. Pidin erityisen paljon kiekkonne napakasta √§√§nimaisemasta, jolla hyvinkin erilaiset biisit saatiin saman katon alle, sek√§ soundin uskomattoman v√§kev√§st√§ voimasta. Miten levyn ty√∂st√§minen kulki ja kuinka suuri rooli levyn √§√§nitt√§neell√§, miksanneella ja masteroineella Tomi Malinilla oli prosessissa?

- Meid√§n juttu taitaa olla se, ett√§ nauhoitamme kaiken liven√§. Silloin narulle tarttuu aito R√ľckwater virheineen ja onnistumisineen. Kiitos kuuluu tietenkin my√∂s Tomi Malinille. Malin antoi b√§ndille paljon tilaa ja hoksasi, mik√§ on musiikkimme ydin. Hyv√§st√§ yhteisty√∂st√§ kertoo my√∂s se, ett√§ levy saatiin kivuttomasti purkkiin yhdess√§ viikonlopussa. Ja tietenkin Pajulan studio Sysm√§ss√§ oli erinomainen milj√∂√∂ nauhoituksiin.

Omaan korvaani kiekon kuusi biisiä ja vajaa 25 minuuttia toimivat sellaisella voimalla, että tuosta olisi voinut kasvattaa ihan albuminkin. Kokonaisuus olisi saattanut olla niin jopa ehyempi. Miksi siis "vain" EP ja joko debyyttipitkäsoiton julkaisu on jo kiikarissa?

- Halusimme saada uutta materiaalia ulos ja EP tuntui tässä vaiheessa oikealta ratkaisulta. Biisejä olisi toki ollut enemmänkin, mutta lopulta vastaan tulivat ne normaalit häiriötekijät eli raha ja aika. Debyyttialbumia olisi kuitenkin tarkoitus alkaa työstää loppuvuodesta.

Juttutuokio on k√§√§ntym√§ss√§ kohti loppuaan, mik√§li herrain musiikki her√§tt√§√§ tuntoja, kannattaa keikkap√§iv√§nm√§√§ri√§ k√§yd√§ tarkistamassa vaikka ryhm√§n Facebook-sivuilta. Mutta viel√§ viimeinen kysymys: jos R√ľckwater olisi joki, ihan miss√§ vain ajassa ja paikassa, niin mist√§ se virtaisi, millainen se olisi ja mihin se kulkisi?

- Se olisi kuin Missisippi tai Niili kaukaisella planeetalla, jossa aika on pysähtynyt.

Haastattelu: Mika Roth, kuvat: Jarkko Metsälammi
Lukukertoja: 3816
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös