DVD

Eri esittäjiä: A Musicares tribute to Bruce Springsteen

22.05.2014Myös John Legendin jazz-pianoversio Dancing in the Darkista George Gershwinin hengessä kirjataan onnistujien listalle - arvoa nostaa entisestään se että Legend joutuu lavalle Jamesin ja Morellon jälkeen. Sting puolestaan räjäyttää kassakaapin kevyesti hienoimmalla versiolla sävellyksenä keskinkertaisesta Lonesome Day -aikuisrockista, jossa sanojen unohtuminen ei haittaa menoa tippaakaan. Tämän jälkeen Neil Young & Crazy Horse lisää dynamiittia ja pamauttaa loputkin pankista taivaan tuuliin.

Jokaisen joka pitää Bruce Springsteeniä yksinkertaisena työväenluokan miljonäärinä kannattaisi kuunnella hänen kiitospuheensa. Jokaisen illan esiintyjän kannattaisi kuunnella tarkkaan ja miettiä miten Pomo puhuu musiikista - ja muusikon tavoitteista kuulijan suuntaan. Lopuksi herra aloittaa shown uudelleen alusta viiden biisin hittisetillä uutta ja vanhaa. Eeppinen Thunder Road ei tälläkään kertaa jätä kylmäksi ja Born to Run jyrää kuin panssarivaunu. Glory Days lopettaa bileet täysin eri tunnelmassa kuin konsertin alkupuolen körttivirsitilaisuus. Musiikin tulevaisuuden kannalta on tietysti hivenen huolestuttavaa, että tähän tarvitaan 1940-luvulla syntynyt artisti.

Bruce Springsteen Dvd:n priceless-hetken tarjoaa kuitenkin vielä vanhempi herra, kaiken mahdollisen musiikillaan saavuttanut Neil Young. Legenda seisoo lopun yhteisesityksessä koko artistikatraan taaimmaisena - ja hakkaa Max Weinbergin tomtomia pikkupojan innostuksella. Siis se sama vanha mutruhuuli! Tämä kertonee oleellisen Springsteenin musiikin voimasta.

Teksti: Heikki Väliniemi
Kuva: Jolanda Bakker
Lukukertoja: 4364
Facebook
Artistihaku
Lue my�s n�m�
DVD-arvioissa my�s