Levyarvio

Anathema: A Natural Disaster

***1/2-
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ****1/2

Nimetön kommentoi 27.05.2004:
Pisteet: *****
ensimmäinen anatheman levy minkä olen ikinä kuullut ja se on paras levy minkä olen ikinä kuullut, onhan siinä muutama tökerö yritelmä ja biisit aukeaa vasta monen kuuntelukerran jälkeen
Nimetön kommentoi 24.11.2004:
Pisteet: ****1/2
Aika yllättävä arvio Jalosen Miika - Monen mielestä kun A Natural Disaster vetää ohi Fine Day to Exitistä, eikä suinkaan toisinpäin ja tällaisen mielipiteen kyllä allekirjoittaa myös kaltaiseni vanhan (Serenades) polven Anathemadiggari. Nättiä oi niin nättiä on meno monessa kohtaa tällä uusimmalla Anathemalla. Tällaista haurasta kauneutta ei moni bändi saa levylle tallennettua ja paikka paikoin sitä agrorock-tuuttaustakin tärähtää aika mukavasti.

Levy ei kuitenkaan yllä aivan Judgementin tasolle tunnelataus-puolella ja onhan tämä levy sellainen tasapaksumpi pulla, joka ei aina tunnu lähtevän rullaamaan (johtunee osaltaan juuri tuosta jo mainitusta rumputyöskentelystä). Siinä siis olemme myös samaa mieltä että Anathema voisi tuohon rytmisoitinpuoleen palkata hieman osaavampia kavereita.

Kukaan ei voi tehdä kovin montaa jumalaista viiden tähden pitkää soittoa uransa aikana, joten annetaan Anathemankin julkaista välillä tällaisia hyviä neljän tähden tekeleitä. ;)

Vaikka tämä levy ei selälleen minua heitäkään vahvistaa se kuitenkin näkemystäni siitä että Daniel Cavanagh on rockjumala, joka toivottavasti tarjoilee nannaa meille maan matosille jatkossakin.
Nimetön kommentoi 30.11.2004:
Pisteet: *****
Ihmettelen, miksi John Douglasin rumputyöskentelystä herättää närää. Hänen tyylinsä on uniikki, mikä on nykyään harvinaista rock-rumpaleiden keskuudessa, ja sopii täydelliseesti Anatheman maalailevaan fiilistelyyn. Violencen komppi on esimerkki hänen nerokkuudestaan.
Ja teknisen taitonsa ja nopeutensa hän on jo osoittanut Judgementilla. Kuunnelkaa vaikkapa levyn nimikkobiisi.
Nimetön kommentoi 01.12.2004:
Pisteet: ****-
Herra Douglasia en kyllä tilille pistäisi saati sitten erottaisi. Netistä löytyvät live-vedot kyllä osoittavat kaverin olevan mies paikallaan. Biisintekijänä ei kyllä yhtä kova kuin Danny mutta paljon parempi kuin Vinnie. Miehen biiseissä on omanlaisensa outo fiilis jotka tältä levyltä puuttuvat kun mies ei säveltänyt ole.

Valitettavasti kyseisellä levyllä Dannyn sävelkynä ei ole ihan parhaassa terässä. Levy kyllä etenee hemmetin hienosti ja yhtenäisesti ja mieleen tulee siinä suhteessa Judgement. Täydellistä mestariteosta ilman herra Pattersonia ei bändi vielä ole tehnyt mutta ehkä se seuraava levy on sitten se paras bändin omaa hokemaa mukaillen.

mv-l kommentoi 02.06.2005:
Pisteet: *****
kyllä tämä minut vakuuttaa.. tosin tämäkin oli niitä levyjä, jotka aukesivat viikkojen kuluessa.. ero anatheman aiempaan tuotantoon on ainakin selvä, joss ei hurja.. lähinnä vaikeahkosta goottimetallista ollaan tultu tähän mogwain ja godspeedin kaltaiseen experimental-rockiin, vai miksikä sitä nyt sanotaan.. ja saundimaailma tuokin tuon tyylisuunnan heti mieleen.. en ole vieläkään keksinyt vastausta siihen, miksi juuri näillä goottimetal bändeillä (ja miksei muillakin raskaammilla bändeillä) on taipumus iän kertyessä tulla tähän; muuttaa tyyliään rohkeasti popimpaan suuntaan.. kyllästyminen vanhaanko on se syy..? mutta tämä levy on niitä mielestäni harvoja onnistuneita muutoksia.. vastakohdaksi voisi taas mainita vaikka theatre of tragedyn assembly-levyn.. tuosta rumpalin työskentelystä sanon, että se on osuvaa; ei tähän muunlainen olisi sopinutkaan.. kaunista ja kuljettavaa musiikkia koko levy.. varsinkin viimeinen biisi on semmoinen, millaista en ole koskaan ennen kuullut, ja etenkin sen rumpalin ansiosta.. sanoitukset eivät kylläkään oikein kolahda, aika tyypillisiä ihmisuhdesanoituksia taas kerran..
Artistihaku
Artisti