Levyarvio

Orkestar Bordurka: Orkestar Bordurka

***--
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
T√§hdet:  Muista, ett√§ keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: *****

Qsine kommentoi 14.02.2010:
Pisteet: *****
Minen taas koskaan tahdo verrata studiotyötä liveen. Tässä tapauksessa lähden siitä, että homma toimii plätyllä juuri niin hyvin kuin voi. Upeaa teknisessäkin mielessä, mutta eihän tämmöistä raivokasta helvetinperkelettä nyt saa aikaan 99 muusikoksi itseään kutsuvaa 100:sta. Millaista vääntöä Bordurkan live enää onkaan - ei sitä tohdi ajatellakaan...

Itä-Eurooppa -parodiahan on maassamme jämähtänyt siihen, että joku ruonansuu ylimeikkaa itsensä naiseksi ja sanoo naamaansa vääntäen, että "pilu 50 mk!" Ja koko sotkamo nauraa. Bordurka kuitenkin tuo tähän huumorinlajiin syvyyttä, niin, että tarvittaessa voidaan jopa olla huumorin ylä- ja ulkopuolella. Homma potkii melkoisella spektrillä melankoliasta Balkan-adhd -purskauksiin. Ja uskottavuus, se on läsnä koko ajan.

Otan suht vastentahtoisesti esille Eläkeläiset-nimisen vertailukohteen. Se on musiikillista pelleilyä siinä missä Bordurka on musiikillista huumoria. Tässä osataan esimerkiksi soittaa, ja älyllisiä sävyjä on sata kertaa enemmän kuin siinä jo 16 vuotta venytetyssä vitsissä, että rikotaan kiippari lavalla ja ollaan kännissä keikalla. On huutava vääryys, että Bordurkalle heitetään se iänikuinen "marginaalin" leima, ja radiosoiton saa (henkisestikin) kompressoitu scheisse.

Yhtä pikkujuttua mietin, joka ei kuitenkaan ole ns. "miinus". Eli tavallaan tässä konseptissa tuo "bordurialaisuus" tuntuu jotenkin triviaalilta. Siitä näyttää olleen seurauksena se, että nyt joka hemmetin mediumissa mainitaan se asiaan liittymätön "Tintistä tuttu". Olisiko paketti voinut toimia paremmin, jos maakonsepti olisi ollut täysin tuulesta temmatun niminen? No, pientä, siis!

Tämä luova parodia on paras kuulemani suomalainen "kansanmusiikki"-levy koskaan. Syldavialaiset ovat takuulla kateudesta vihreinä rajanaapureilleen, joiden kotimaan talous muuten perustuu CIA:n vankiloihin (lähde: Bordurian presidentti)!
Artistihaku
Artisti

Orkestar Bordurka

Levyarviot