Levyarvio

Timo Kämäräinen: Pulpae

**---
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ****-

kiekko kommentoi 31.01.2010:
Pisteet: ***1/2-
Oma kokemukseni Pulpae levystä oli aivan erilainen kuin Tiensuun, kappaleiden nimet olivat samoja kuin levyssä jonka itse kuuntelin, kaikki muu olikin sitten erilaista. Itsetehostus sanana kuulostaa väärälle levyllä jossa on soittamassa kolme kitaristia, kuka heistä on se itsensä tehostaja.
Avausraita, Special treatment, kasvaa Kämäräisen ja Viinikaisen hauskan vuoropuhelun jälkeen spektaakkelin omaiseen mahtipontisuuteen ja lyhyen bassosoolon jälkeen vaimenee ja jättää varmasti monen kuulijan hymyilemään. Kappaleessa My dirty diary Kämäräinen näyttää mitä kitaralla voi tehdä ja miten tehdä se tunteikkaasti, jos tämä on itsetehostusta niin sehän on hieno asia. Mr.Fastfingerin soolo pop/disco/jazz biisissä No Grudge oli hauska koukku jollaisia koko levy on täynnä, toisena hyvänä esimerkkinä mainittakoon John's Suitcasen flamenco tyylinen käsien taputus kohta. Kaikki levyn muusikothan ovat lahjakkaita ja hallitsevat todellakin oman instrumenttinsa. Bändi soittaa hyvin yhteen, säilyttäen ilmavuuden ja luovuuden jonka tuottaja varmasti olisi saanut tapettua tekemällä levyn tiettyyn muottiin. Biisit ovat loppuun asti mietittyjä ja niissä on sanomaa ilman lauluakin enemmän kuin monessa muussa nykyajan tuotoksessa. Itse olisin kuitenkin kaivannut paria kappaletta jotka olisivat olleet kokonaan laulettuja, aivan perinteiseen tyyliin. Kokonaisuutena kuitenkin hieno, jota ei valitettavasti tulla näkemään listoilla.
TM kommentoi 05.03.2010:
Pisteet: ****-
Mielestäni Kämäräinen onnistuu Pulpae-levyllä erinomaisesti! Levyllä on uskallettu rohkeasti mennä kohti juurevuutta ja uusia tapoja rakentaa kappaleet. Huomioisin mm. Special Treatment -kappaleessa käytetty laulu-väliosa perinteisen kitarasoolo-väliosan sijaan. Kiitos myös muille upeille kitaristeille, joiden soolot onkin levyn kansiteksteihin merkitty. Mukava että jazziakin osaavat muusikot uskaltavat soittaa myös rumasti.
Artistihaku
Artisti

Timo Kämäräinen

Levyarviot