Levyarvio

Coldplay: A Rush Of Blood To The Head

****-
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ****1/2

Nimetön kommentoi 07.09.2002:
Pisteet: ****1/2
Coldplay: A Rush of Blood to the Head


Vihdoin uusi Coldplay tarjolla, mahtavaa. Ehdottomana fanina ryntäsin levykauppaan saman tien ja pääsin taas valtaisten kitaroiden lumoihin. Bändi teki sen. Onnistui olemaan kopioimatta suuren menestyksen saavuttanutta debyyttilevyään samalla säilyttäen tunnusomaiset rytminsä ja tunteikkuutensa. A Rush of Blood to the Head rockaa enemmän ja ruikuttaa vähemmän kuin ylimelankolinen Parachutes.

Vaikka In My Placea onkin soitettu yhtenään MTV:llä ja radiossa, ei se ole vielä pilannut biisiä. Kappale on kuitenkin ehkä sitä vanhempaa Coldplaytä, eikä nouse levyn parhaaksi palaksi. The Scientistista povaan myös hittiainesta. Niin samaistuttavat sanat ovat kertosäkeen nobody said it was easy -toteamus mukanaan. Rockaavamman osaston Politik, Daylight ja Green Eyes jäävät mieleen helposti ja antavat vauhtia levyn kokonaisuudelle. Myös nimibiisillä: A Rush of Blood to the Head on tarttuva melodia ja ainesta suurten hittien joukkoon.

Levyn tunnelma on osittain niin käsinkosketeltava, että mielessään kokee olevansa hämyisellä klubilla tanssimassa transsissa, musiikin soljuessa suoraan suoniin. Live-levyn tunnelmalla musiikki saadaan levynkin kautta lähelle kuuntelijaa. Coldplay onkin yksi niistä bändeistä, jonka musiikista saa eniten irti yksin, vaikka uuden levyn muutamat biisit yrittävätkin tehdä poikkeusta siihen.

Brittirockin uutta suuruutta voi kiittää myös yhteiskunnallisesta valveutuneisuudesta. Politik -biisille on annettu hieman taustavaloitusta takasivun kannanaotolla oikeudenmukaisemman maailmankaupan puolesta sekä kehotuksella tutustua ihmisoikeus- ja luonnonsuojelujärjestöjen nettisivuille.

Uudesta Coldplayn tuotoksessa ei ole juurikaan valittamista. Se ei pettänyt odotuksia missään suhteessa, joskin menevämpää osastoa olisi saanut olla enemmänkin. Bändi nousi levyllä korkeammalle askeleelle genrensä laajassa joukossa. Vaikka Parachutesilla tuleekin aina olemaan oma paikkansa mielialamusiikkini joukossa sekä tyylilajinsa klassikkoissa, on A Rush of Blood to the Head jo muutaman päivän jälkeen vakuuttanut minut täysin.

tähdet: 4 1/2

Nelli Korpi
JariJ kommentoi 10.10.2002:
Pisteet: ****-
Kummassakin arviossa on pointtinsa - olin levyn kuultuani varsin hämmästynyt siitä että Coldplay on kehittynyt yhtyeenä melkoisesti. Eka levyllä hieman korvaan ottanut chrismartin-jollotus on parissa vuodessa muuttunut oikeasti koskettavaksi ja tyylikkääksi tulkinnaksi.
Lisäksi A Rush Of...on yllättävän monikerroksinen ja syvä levy - ei aivan sieltä yksinkertaisimmasta brittipoppi-päästä.

Hyvä ehdokas vuoden 2002 Top kymppiin (?)
OnZa kommentoi 02.10.2005:
Pisteet: *****
Eihän tästä voi olla tykkäämättä, vaikka tää kuinka teiniä joidenkin mielestä olisikin.

Clocks on ehkäpä historian kautta aikain kolmen parhaimman biisin joukossa. Loistava innovaatio tuo pianomelodia.
In My Place ja God Put A Smilen Upon My Face ovat myös ehdottamasti oman aikakautemme tulevaisuuden ikivihreitä.
Artistihaku
Artisti

Coldplay

Levyarviot