Levyarvio

Tenhi: Maaäet

****-
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
T√§hdet:  Muista, ett√§ keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: *****

FrozenMoon kommentoi 31.03.2006:
Pisteet: *****
Enp√§ ole kuullut t√§st√§ yhtyeest√§ ennen Maa√§et levy√§. Kolme kokonaista levy√§ on suomalainen Tenhi tehnyt, Maa√§et on n√§ist√§ kolmas. Ensimm√§inen kuuntelukerta oli eritt√§in vaikea, koska en ole aikaisemmin kuullut t√§llaista musiikkia. Min√§ mykistyin, todella. Ensimm√§inen kappale Varpusp√§iv√§ ‚Äď Sparrow Day loi siihen hetkeen mielenkiintoisen ja keskittyneen tunnelman. Lyriikat luovat kappaleisiin oudon kulun, mutta sanat ovat t√§m√§n yhtyeen vahvuus, jota ovat hy√∂dynt√§neet koko Maa√§et levyn ajan. Folk tunnelmallinen kappale Kuopassa ‚Äď Depth antoi uuden kuvan levylle ja paljasti samalla koko yhtyeen vallitsevan tyylin. Kappaleet vilisev√§t folkahtavaa regressiivisyytt√§.

Yhtyeen jäsenet Tyko Saarikko, Ilkka Salminen ja Ilmari Issakainen ovat kolmen levyllisen verran tehneet kovin kansaa mykistävää musiikkia. Tusinatavaraa tästä ei saa millään ilmeellä. Varustus ei ole huippuluokkaa, mutta sillä saadaan vaikka minkälaisia ihmeitä aikaan. Mykistävät vokaalit tekevät Maaäet levystä erittäin mielenkiintoisen ja vaikka vokaalisuoritus onkin kuiva ja ihoa kananlihalle vetävä, on siinä omat koukkunsa.

Arvosanaa oli vaikea antaa, koska Maa√§et levy avautui minulle vasta viiden kuuntelukerran j√§lkeen. Kaunista musiikkia soittava Tenhi ei virheit√§ tee Maa√§et albumissa, jotenka annan t√§ydet pisteet. Hieman mietitytt√§√§n j√§i vokaalisuoritus joissakin osissa, koska laulu√§√§ni kuulostaa melko karmaisevan kuivalta, mutta se vain luo levyyn sen ihmisi√§ mykist√§v√§n asian. Mielenkiinto tuli minulle n√§hty√§ni kansitaiteen, sill√§ luulisi, ett√§ yhtye on jotain aivan muuta mit√§ se on. Tenhi on loistavaa tunnelmamusiikkia kaikille, ketk√§ pit√§√§ rentoutumisesta, soutuveneess√§ yksin keskell√§ Tammilahtea ja kuunnellen vaikkapa kappale V√§h√§inen Violetissa ‚Äď Lithe In Lilac.
Itselleni nousi leveä hymy kuunnellessa tätä levyä, koska Maaäet on niin varteenotettava ja kaunis kokonaisuus, että Tämän puun jokaisella juurella haluaisin istua ja kuunnella rauhassa hienoa musiikkia.

Nykyään ei tule oikein hyvää tavaraa ulos yhtyeiltä, mutta Tenhi teki loistavan paikkauksen asiaan ja lakkasin murehtimasta. Akustiset kitaramelodiat vievät mukanaan kuin koukku pienen ahvenan.
Sietäisi Suomi olla ylpeä kun pitää sisällään tällaisia lahjakkuuksia kuin Tenhi. Folkin ja progen ystäville: Ottakaapa Maaäet käteenne niin mykistytte, positiivisessa mielessä.
Artistihaku
Artisti

Tenhi

Levyarviot