Levyarvio

Tenhi: Maaäet

****-
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: *****

FrozenMoon kommentoi 31.03.2006:
Pisteet: *****
Enpä ole kuullut tästä yhtyeestä ennen Maaäet levyä. Kolme kokonaista levyä on suomalainen Tenhi tehnyt, Maaäet on näistä kolmas. Ensimmäinen kuuntelukerta oli erittäin vaikea, koska en ole aikaisemmin kuullut tällaista musiikkia. Minä mykistyin, todella. Ensimmäinen kappale Varpuspäivä – Sparrow Day loi siihen hetkeen mielenkiintoisen ja keskittyneen tunnelman. Lyriikat luovat kappaleisiin oudon kulun, mutta sanat ovat tämän yhtyeen vahvuus, jota ovat hyödyntäneet koko Maaäet levyn ajan. Folk tunnelmallinen kappale Kuopassa – Depth antoi uuden kuvan levylle ja paljasti samalla koko yhtyeen vallitsevan tyylin. Kappaleet vilisevät folkahtavaa regressiivisyyttä.

Yhtyeen jäsenet Tyko Saarikko, Ilkka Salminen ja Ilmari Issakainen ovat kolmen levyllisen verran tehneet kovin kansaa mykistävää musiikkia. Tusinatavaraa tästä ei saa millään ilmeellä. Varustus ei ole huippuluokkaa, mutta sillä saadaan vaikka minkälaisia ihmeitä aikaan. Mykistävät vokaalit tekevät Maaäet levystä erittäin mielenkiintoisen ja vaikka vokaalisuoritus onkin kuiva ja ihoa kananlihalle vetävä, on siinä omat koukkunsa.

Arvosanaa oli vaikea antaa, koska Maaäet levy avautui minulle vasta viiden kuuntelukerran jälkeen. Kaunista musiikkia soittava Tenhi ei virheitä tee Maaäet albumissa, jotenka annan täydet pisteet. Hieman mietityttään jäi vokaalisuoritus joissakin osissa, koska lauluääni kuulostaa melko karmaisevan kuivalta, mutta se vain luo levyyn sen ihmisiä mykistävän asian. Mielenkiinto tuli minulle nähtyäni kansitaiteen, sillä luulisi, että yhtye on jotain aivan muuta mitä se on. Tenhi on loistavaa tunnelmamusiikkia kaikille, ketkä pitää rentoutumisesta, soutuveneessä yksin keskellä Tammilahtea ja kuunnellen vaikkapa kappale Vähäinen Violetissa – Lithe In Lilac.
Itselleni nousi leveä hymy kuunnellessa tätä levyä, koska Maaäet on niin varteenotettava ja kaunis kokonaisuus, että Tämän puun jokaisella juurella haluaisin istua ja kuunnella rauhassa hienoa musiikkia.

Nykyään ei tule oikein hyvää tavaraa ulos yhtyeiltä, mutta Tenhi teki loistavan paikkauksen asiaan ja lakkasin murehtimasta. Akustiset kitaramelodiat vievät mukanaan kuin koukku pienen ahvenan.
Sietäisi Suomi olla ylpeä kun pitää sisällään tällaisia lahjakkuuksia kuin Tenhi. Folkin ja progen ystäville: Ottakaapa Maaäet käteenne niin mykistytte, positiivisessa mielessä.
Artistihaku
Artisti

Tenhi

Levyarviot