Levyarvio

CMX: Pedot

****1/2
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ****-

Pezcu kommentoi 07.12.2005:
Pisteet: ****-
Ei mielestäni aivan Aionin tasoinen teos, mutta CMX:n parhaimmistoa joka tapauksessa. Taivaanääreläiset on todellakin viiltävän kaunis, samoin Kain, nimibiisi ja Syysmyrkkylilja koskettelevat tajuntaa jostain syvältä. Tällä kertaa tekstit kuulostavat myös kulttuurihistoriaa vähemmän tuntevan korvissa hyvin vilpittömiltä. Kompakti levy, tyylikäs kokonaisuus.
FrozenMoon kommentoi 24.03.2006:
Pisteet: ****-
CMX on kautta uransa tehnyt moniulotteisempaa musiikkia kuin mikään muu suomalainen yhtye. Aion albumi antaa vinkkiä, että minkälaisia levyjä Suomessa sietäisi tulla julkaistetuksi. Aion kertoo kaiken.
Pedot kaavailee tuttua ja turvallista CMX tyyliä. Pedot levystä löytyy mainioita ideoita, näitä mainioita ideoita tapaa kappaleessa Pedot, joka on jokseenkin aika ilkeä kappale. Jotenkin CMX ei ole tehnyt Aion levyn vertaista kokonaisuutta, vaikka eipä tuon julkaisusta ole kuin kolme vuotta.

Dinosaurus Stereophonicus on melko samalla tasolla kuin arvosteltava Pedot. Pedot albumista löytyy todella paljon hyvää, mutta joissakin kappaleissa on jotakin korviin tarttuvia hajanaisuuksia ja jotkut kappaleet ovat liian yksinkertaisia tekeleitä. Levyn näkyvimmäksi kappaleeksi sanon nimikko kappaleen, koska siinä kerrotaan kaikki, minkälainen on hieno CMX lyriikka kuin yhtyeen suorituspuolella.

Pedot ei täytä odotuksia, mutta tuo jotakin uutta. Pidän CMX:n tyylistä todella paljon. Kappaleiden rakenteet ovat tällaiselle metallimusiikkia kuuntelevalle oikeata herkkua. Harmittaa kun en ole aikaisemmin tutustunut tähän mainioon yhtyeeseen. Aloin kuuntelemaan tätä pari vuotta sitten. En tutustunut mihinkään levyyn, vaan olen kuunnellut pääasiassa alkuvaiheissa eri kappaleita CMX:n uralta.

CMX:n Pedot on varsin herkullinen kokonaisuus, vaikka joissakin osissa tapaa jonkinmoista hajanaisuutta ja yksinkertaisuutta. Aion albumin tasoon ei Pedot yllä. Luulen pahasti, että CMX ei tee enään Aion tapaista albumia ja tasoista. CMX:llä on paljon mainioita ideoita kappaleissaan, joten luulen, että seuraava kokonaisuus on jotain hienoa CMX:ää.
Artistihaku
Artisti

CMX

Levyarviot

Ajankohtaista

Klassikko

Livearviot