Levyarvio

Zen Café: Laiska, tyhmä ja saamaton

***--
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ****-

Nimetön kommentoi 02.04.2005:
Pisteet: *****
[email protected] tässä, hei. En jaksa rekisteröityä.
Zen Café on voimissaan uudella Laiska, tyhmä ja saamaton -levyllään. Sanoitukset ovat suoraan elävästä elämästä. Tosin Vuokralaisen Puuenkeli (pedofiliasta) sekä Ensimmäinen (sadisti-hullu -poikaystävästä) koskettivat, mutta toisaalta vieroittivat hardcorefaninkin.
Zen Café is all about yleisön laulattaminen, kännilaulut, sinappiset pikaruoat takilla, kengät niin fyysisessä eteisessä kuin kuvainnollisessakin.
Moi -biisin "jätetään taksi kadulle" -kohta tuo orgastiselta sillä hetkellä tuntuvan kännipaneskelun niidenkin korvien ulottuville, jotka eivät tällaisesta eläimellisestä käytöksestä tiedä mitään. Biisin loppuhan kertoo siitä, kuinka hiivitään ties mistä päin maailmaa kohti kotia. Tähän ei ole muut pystyneet, toim. huom.
Kyseisen pändin hienouksia väsyksiin saakka toistaneena ymmärrän hyvin myös kritiikin. Älykkörockiahan tämäkin on, eikä mitään Klamydiaa. Senkin tähden Laiska, tyhmä ja saamaton -levyn paras kipale nimibiisin ohella on Taivas on kirkas ja napakka, jota monet ovat äityneet kritisoimaan "tyhmistä sanoista" ja onkin todettava, että vaikka kyseinen kipale on laulatusbiisi, se saa kaiken anteeksi.
Jo kielikuva "piha ilman sadettajaa" saa muutamilta löysät housuun ja verenpaineen tuhanteen. "Mitä sekin tarkoittaa?", inisevät Popedafanit. Siinähän sitten.
Tältä levyltä - toisin kuin Zen Cafén muilta levyiltä - ei löydy yhtään huonoa biisiä. Se on hämmentävää jopa hc-fanille.
Tämä asianlaita on pakko selittää Putrolla. Omien biisien tulkitseminen livenä sujuu toisilta, toisilta taas ei. Livetulkinnan kokenut kuulee sen saman elämän poltteen ja kyynisyyden alta häilyvän janon myös myöhemmin levyltä.
Vaatii useampaa kuuntelua ja mieluiten korvanapeista.
En yrittänytkään mitään arvostelua, tämä nyt oli vain tällainen hullun päähänpisto.
stroke kommentoi 04.05.2005:
Pisteet: ****1/2
Loistava kommentti tuo edellinen, joka sana totta. Kiitos siitä! En kykene kertakaikkiaan ymmärtämään tätä melko voimakastakin kritiikkiä jota bändiin ja myös tähän uusimpaan levyyn on kohdistettu. Aivan kuten edellinen kommentoija totesi, 'Laiska, tyhmä ja saamaton' osoittaa Zenkkareiden olevan voimissaan, kenties vahvemmin kuin koskaan. Putron kynä on jälleen tuottanut tekstiä jonka kaltaiseen ei yksikään toinen tässä maassa kykene. Levyltä ei todellakaan löydy ainuttakaan huonoa biisiä, erityismaininnat annan kuitenkin 'Elämä moukaroi'-kapaaleelle ja sen kantrahtavalle meiningille sekä levyn päättävälle kaksikolle 'Hontelot pojat' sekä 'Vanha opettaja' jotka molemmat ovat parasta mahdollista Putroa. 'Pistät avaimen lukkoon' on taas intiimiydessään vertaansa vailla.

Uskaltaisikohan sen jo sanoa? Nooh, menkööt: 'Laiska, tyhmä ja saamaton' on Zen Cafén paras levy.
mpkoskinen kommentoi 12.06.2005:
Pisteet: **1/2--
Mielestäni Zen Cafe on ollut tylsä jo pitkään. Ua ua -levyllä oli jo varoittavia merkkejä. Sen jälkeen yhtye aloitti pitkän laskukauden ja tähän on tultu. Toiset tykkää, minä kaivan hyllystä Idiootin.
Artistihaku
Artisti

Zen Café

Levyarviot

Livearviot