Levyarvio

Old Man Gloom: Christmas

**---
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
T√§hdet:  Muista, ett√§ keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ****1/2

Nimetön kommentoi 22.02.2005:
Pisteet: ****1/2
Old Man Gloom on hieman vaikeasti lähestyttävä ihmisille jo useammastakin syystä. Ensinmäinen syy on äkkiväärät vaihdokset noisecore, metalcore and mikälie-core musiikin ja hurisevan surisevan ambientin välillä. Levyltä ei suurempia introja tai pehmeitä siirtoja löydy, vaan biisit etenevät tyyliin viisi minuuttia hurinaa ja sitten ilman mitään itkuja suoraan mättöä minuutin tai kahden verran ja takaisin hurinaan. Tämä voi aiheuttaa aikamoista hämmennystä kuulijoissa.

Ja välillä suorastaan itkua. Aikaisemmilta levyiltä OMG on uudestaan ja uudestaan löytänyt riffien helmejä jotka he ovat tyylilleensä uskollisesti käyttäneet kerran jossain alle minuutin pituisessa kappaleessa, ja sitten unohtaneet tämän suorastaan loistavan ja biisinalun. Se tuottaa tuskaa.

Toinen syy miksi OMG:tä on vaikea ymmärtää on se että bändin jäsenet eivät ole kovin tosissaan. Bändiin kuuluu ne kovimmat hardcore soittajat ISIS:ksestä, CAVE IN:istä ja CONVERGE:stä. Aaron Turnerin kädenjälki tuntuu ja kuuluu ja vaikka OMG onkin huomattavasti erinlaisempaa kuin ISIS, voi sitä kuunnella ISIS:ksen rinnalla ilman suurempaa tuskaa.

Ensinmäinen vihje että bändi ei ole aivan tosissaan on bändin nimi joka lyhentyy "OMG" (Oh My God), joka taas on jenkki-teinityttöjen heittämä chatti kommentti. Yleensä "LOL":in jälkeen. Toinen on heidän pakkomielteensä apinoihin. Useassa biisissä löytyy viitteitä apinoihin ja sanat "human (de)evolution theory" mainitaan useammallakin levyllä. Voit myös ottaa yhteyttä "OMG Institute":een ja pyytää lisätietoja. Jos uskallat. Christmas levyltä löytyy myös lista 27:stä asiasta mitkä tekisi erään herroista iloisemmaksi. Näihin kuuluu toive numero kolmetoista jossa lukee "Middle finger that can be seen from space". Levyn kansiteksteistä löytyy myös kirje mieheltä joka tutkii näkymättömiä talvi-susia...

Niin, eiköhän kaikille tullut selväksi että levy on hyvin kaukana tosikkonaamaisesta angstista, vaikka tyhmempi voisi näin olettaakin ensikuulemalla. Mutta eiköhän biisin "Something for the Mrs." erikoinen spoken-word litania jo tee aihepiirin selväksi.

Mutta OMG:n Christmas on nerokas levy jos sitä kuuntelee sopivalla korvalla. Valhalla:n jytäävä riffi on suorastaan parhaimmistoa hardcore puolelta ja itku meinaa tulla siitä että kyseinen riffi elää vain kolmisenkymmentä sekuntia ennenkuin tuttuun OMG tyyliin se mennään ja teloitetaan ilman suurempia harkintoja.

Jos nautit kahdeksan minuutin synkistä ja ahdistavista ambient hurinoista ja pehmeistä piiloonmiksatuista kitaroista ennenkuin uskomaton kitaravalli CAVE IN ja ISIS tyyliin jysähtää korviin, niin OMG on juuri sinulle. Jos et pysty käsittämään miksi kukaan haluaisi kuunnella kahdeksan minuuttia pörinää vain siksi että voisi nauttia minuutin tai kahden verran särinää, niin suosittelen harkitsemaan kahdesti.

Tämä vaatii laajempaa tajuntaa sekä erikoista musiikkimakua.

Ja huumorintajua.
Artistihaku
Artisti

Old Man Gloom

Levyarviot