Levyarvio

Liekki: Rajan piirsin taa

****1/2
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ***1/2-

stroke kommentoi 23.02.2005:
Pisteet: *****
Minua pelotti ihan hirveesti kun puhuttiin kaiken maailman tuplalevyistä ja särökitaroista ja rockeepoksista ja ties mistä. Höpö höpö. Liekkiä se on ja niin mielettömän hyvää ettei voi oikein uskoa.
Onhan sillä mittaa (siis yli tunti), mutta ei se niin pitkältä tuntunut. Rajan piirsin taa-levyllä ei todellakaan ole yhtään ainutta huonoa tai kokonaisuuden kannalta tarpeetonta kappaletta. Ja aivan kuin bändin pojat ovatkin todenneet, on myös täysin turhaa nostaa esiin yksittäisiä biisejä; levy on todellakin kokonaisuus ja sellaisenaan mahtava. Toki monenlaisia tyylejä on löydettävissä ja bändi kokeilee kaikenlaista, mutta ei koskaan mitään mautonta tai tylsää.
Liekki kuulostaa aina vain ja ainoastaan Liekiltä ja siinä piilee käsittääkseni bändin magia. Väitän, että jos piti Korpista, pitää myös Rajan piirsin taasta. Ne ovat erilaisia, mutta silti samantasoisia. No joo. Ostakaa ja nauttikaa! Ja ai niin: Okke Komulainen on kyllä aika kuningas.
Nimetön kommentoi 25.02.2005:
Pisteet: **1/2--
En ymmärrä lainkaan tätä konsensusta jonka mukaan levy olisi selkeästi Liekin paras. Rajan piirsin taa kuulostaa kyllä Liekiltä mutta minä en yksinkertaisesti löydä levyn biiseistä sitä samaa taikaa kuin Magion tai Korpin parhaimmista lauluista. Kihelmöivät melodiat ja koukut ovat vaihtuneet yhdentekevään progejammailuun ja huonoa progeahan on maailmassa jo ihan tarpeeksi. Sanoituksetkin ovat kuin huonon Liekki-plagiaattibändin teoksista: "ei milloinkaan, kauas pois, vie pois, anna pois, pois pois" ja tätä rataa. Tytöt/Kadut/Paluu kuulostaa ensin Liekiltä, sitten Eppu Normaalilta ja (ellei siinä olisi jo tarpeeksi) lopulta Yöltä?! Rajan Piirsin Taa on varmaankin ollut hauska ja helppo levy tehdä mutta sen kuuntelu ei ole yhtä hauskaa eikä helppoa.
Nimetön kommentoi 10.03.2005:
Pisteet: ***1/2-
Liekin viimeisin tarvitsee selvästi useampia kuuntelukertoja avautuakseen. Kaikenkaikkiaan kappaleet ovat tasaisen hyviä, mutta Korpin sisältämiä huippu hetkiä on vaikeampi löytää. Mieleen tulee, että olisiko arvosteluissa positiivisena asiana mainittu 'tuotanto' päässyt vaikuttamaan levyyn liiaksi. Edeltäjäänsä verrattuna kappaleiden dynamiikkaa on todellakin selvästi kevennetty. Levyä kuunnellessa tuntuu välillä kuin biisit tulisivat suoraan radiosta, kompressoituna. Kokonaisuudessaan uutuudella on mielestäni lisätty soitinteknista fiilistelyä herkkyyden kustannuksella aikaisempiin levyihin verrattuna. Missä on ne kylmät väreet, onko liekki ne polttanut?
Artistihaku
Artisti