Haastattelut

Radical Ninja – Raipe iskee kuin salama

23.10.2018



- Lisää on tulossa. Itse asiassa tavoitteena on tehdä jokaiseen levyn biisiin video. Näillä näkymin seuraavana käsittelyssä on EP:n pääteos, Raipe Lightning.

Asiaa. Siihen taitaa löytyä jo sopiva pelipaitakin, mutta eteenpäin. Musiikkinne loikkii iloisesti siellä jossain rockin, progen, punkin, funkin ja ysäri-alternativen välimaastossa. Huumoriakin on reilusti mukana, mutta se ei peitä alleen musiikkia. Miten Radical Ninjan tyyli on jalostunut nykyisenlaiseksi ja mihin suuntaan haluaisitte sitä kehittää?

- Ekoissa reeneissä vedettiin ilman paitaa RHCP:tä, QOTSA:a, The Strokesia, King Crimsonia ja Primusta ja sit näistä intoutuneena tehtiin omia, hiton outoja biisejä. Nää biisit nauhotettiin yhdellä mikillä ja kasettinauhurilla ja käännettiin sitten mp3:ksi Mikseriin ja Myspaceen.

Matalatekninen taso toi bändille lo-fi -mainetta, mutta nelikko korostaa tämän olleen vain resurssien niukkuudesta johtunut vaihe – ei tietoinen tyylivalinta. Ja avautuihan sitten myöhemmin mahdollisuus kunnon studion ja jykevämpien soundien käyttöön.

- Täytyy myös mainita tässä kohtaa meidän guru Ilja Jalkanen, joka on jeesaillut meitä pitkin matkaa kuin mestari Tikku teini-ikäisiä mutanttininjakilpikonnia. Huumorista sen verran että se on nimenomaan hyvän meiningin sivutuote eikä itsetarkoitus. Maailmassa on reilusti teemoja, joista vois tehdä vakavampia päänavauksia, mutta ei meiltä välttämättä uutta Earth Songia ole heti tuloillaan.

Radical Ninja


Mitä bändin nimen alla sitten voi, ja ei voi, tehdä? Tämän pohtiminen saa miettimään jopa aivan uusia aluevaltauksia, mutta pääasiallinen pointti kaikessa pitää olla siinä, että materiaali voidaan vetää myös livenä ilman sen kummempia erikoisvirityksiä. Koko jutun juju kun on kuuleman mukaan juuri keikoissa.

- EP:n taustatarinasta voisi vielä mainita sen verran, että bändin jäsenet ovat tosiaan vuonna 86 syntyneitä, pettymyksissä ryvettyneitä ilvesläisiä. Kun ottaa huomioon, että viimeisin mestaruusviiri on vuodelta 85, on ehkä jotenkin luonnollista, että entisaikojen suuruudet alkavat saamaan vuosien kuluessa entistä ikonisemman aseman. Hatunnosto Raipelle vaan yksinkertaisesti tuntui oikealta. Vintage-lätkäkuvasto on meille myös sen vuoksi ominaista, että bändissä on kaksi SM-tason NHL95 (Sega Mega Drive) -pelaajaa.

Rock’n’rolliin kuuluvat olennaisena osana erilaiset lääkkeet ja muut aineet. Kuinka paljon parasetamolia siis kului kun Parasetamol Eyes luotiin?

- Parasetamol Eyes kertoo Juhan tajuntaa sulattavista päänsäryistä. Biisin sanoituksen aikaan ei nautittu lääkkeitä, joskin itse sanoittaja Juha oli tukevassa pöhnässä.

A-haa. Entä kenestä Sasu Tampere oikein kertoo?

- Sasu Tampere on viheliäs uhkapelientusiasti, jonka charmantti olemus on pelkkää silmänlumetta. Kappale on tehty varoitukseksi nuorisolle.

Eli kuten tästä voi todeta, niin biisien aiheiksi kelpaavat muutkin kuin Gretzkyt ja Kurrit. Neljä EP:tä takana, joten mitä seuraavaksi? Olisiko aika pyöräyttää pitkäsoitto, pari sinkkua vai jatkaa vain EP-mitassa eteenpäin?

- Nähtäväksi jää, mutta kova into olisi tehdä taas uutta kamaa. Seuraavan EP:n työnimi on Kuivasuu Makkonen. Toisaalta myös vanhempien biisien "päivittäminen" studiossa voisi olla kokoelmalevyn muodossa hauskaa. Tämän projektin työnimi puolestaan on "Nästeimmät hitit".

Radikaalit ninjat ovat siis aktiivisia myös tulevaisuudessa, niin studiossa kuin keikkalavoillakin. Tarkkailkaa siis ympäristöänne, todentakaa kunnon rock’n’roll keikka kun sellainen on mahdollista ja muistakaa Raimo Helmistä (ja Eric Lindrosia).

Haastattelu: Mika Roth, kuvat: Jonne Renvall




Lukukertoja: 4183
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös