Levyarvio

Nightwish: Once

****1/2
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
T√§hdet:  Muista, ett√§ keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ****1/2

Nimetön kommentoi 06.06.2004:
Pisteet: *****
Parasta Nightwishia. Rakastan jokaista levyä Angelsista alkaen, ja on upeaa huomata että taas ne paransivat! Joskus kyllä kaipaan sitä Oceanborn-fiilistä, mutta on erinomaista, ettei Nightwish ole lähtenyt vain toistamaan edellisiä tuotoksiaan, vaan on uskaltanut ottaa jotain uutta mukaan kuvioihin.

Turusen laulu on todellakin niin kuin seireenien kutsua. Vaikea kuvitella monipuolisempaa laulajatarta.. Ja Tuomashan on Suomen paras säveltäjä!
Nimetön kommentoi 06.06.2004:
Pisteet: ****1/2
Tietysti levyltä löytyykin niitä "tylsiä" kohtia mutta kokonaisuudessaan mainio levy. Ja mielestäni Higher Than Hope on loistava lopetus mahtipontiselle levylle, kertosäe on levyn parhaiten tarttuvia. "Red sun rising..."
Ja myös aluksi teknopelleilyltä kuulostanut Wish I Had An Angel nappaa myös muutaman kuuntelukerran jälkeen koukkuun. Joistakin "käytetyiltä" kuulostavista melodioistahuolimatta melkein kympin arvoinen suoritus Holopaiselta ja kamuilta.
Nimetön kommentoi 06.06.2004:
Pisteet: *****
Levyhyllyni ympäri taloa ovat lähes äyteen ängetyt hyvää musiikkia, mutta Once on jotakin kaikki muut laudalta lyövää. Jos yksi levy pitäisi ottaa mukaan autiolle saarelle, ei miettiä tarvitisisi lainkaan. Once on uskomattoman monipuolinen teos, joka minun päässäni soi koko päivän heti ensimmäisen kuuntalukerran jälkeen. Erilaista Nigtwishia, kuin edelliset albumit, mutta parasta.
Nimetön kommentoi 07.06.2004:
Pisteet: *****
Tätä levyä tuli odotettua paljon ja hartaasti! Levy täytti ne ja meni ylikin...kertakaikkiaan minkä levyn he tekvät. Levy tulee viihtymään kauan soittimessani. Päivä ilman oncea ei ole päivä! Olen kerinnyt kuuntelemaan Oncen vasta 27kertaa,mutta määrä tulee kasvamaan kun vapaapäiviä sattuu nyt olemaan... Kaikki biisit on hyviä.jotkut vain parempia! Levy on kokonaisuutena paras mitä olen koskaan kuullut! On mättöä,on elokuvameininkiä, kokeiluja ja balladikin levyltä löytyy... levyä kuunnellessa ei puudu kun on paljon vaihtelua... Orkesteri tuo vivahteellisuutta jo mainioihin sävellyksiin ja kuoro tuo vielä lisää mahtipontisuutta! Olen jo vähän riippuvainen oncesta,mutta se on minulle lääke jonka haittavaikutuksena on riippuvaisuus sekä kuulon ja yöunien menetys. Once on aivan liian mahtava levy! Kolahti minuun ja kovaa. Minulle Once on tällä hetkellä se paras levy mitä olen koskaan kuullut!
Nimetön kommentoi 08.06.2004:
Pisteet: ****1/2
Ei t√§lle levylle nyt sent√§√§n ihan viitt√§ t√§hte√§ voi antaa, mutta silti... Aivan mahtava paketti joka j√§risytt√§√§ ja t√§risytt√§√§ musiikkikentt√§√§ mennen tullen. Ensin tuosta kansista, vaikka ne eiv√§t periaatteessa levyyn kuulutkaan. Kannet ovat mielest√§ni rumemmat kuin Century Childissa, mutta ihan sama: Ensimm√§inen raita Dark Chest Of Wonders on mahtava veto, jossa eritt√§in hienosti on saatu Turusen ja Hietalan √§√§net yhdistetty√§, ja minun henk.koht suosikkini levylt√§ Nemon lis√§ksi. Saa ehdottomasti levyn py√∂r√§ht√§m√§√§n loistavalla tavalla k√§yntiin, ja muutenkin kunnon m√§tt√∂√§ heti alkuun. Wish I Had An Angel jatkaa rankenpaa tasoa, mahtavalla tavalla niin ik√§√§n. Levyn ensimm√§inen singlelohkaisu Nemo ei ehk√§ yksin singlen√§ tai biisin√§ toimi niin hyvin kuin palasena Oncea, ja biisi sopiikin aivan t√§ydellisen mahtavasti kokonaisuuteen. Planet Helli√§ on kovin kehuttu, eik√§ j√§tt√§nyt minuakaan kylm√§ksi, alku t√§ss√§kin biisiss√§ mahtava, juuri noiden turusen o-o-o juttujen ansiosta, joita levylt√§ kyll√§ l√∂ytyy useasta v√§list√§. Seuraava biisi Creek Mary's Blood on hyv√§, mutta rupeaa kyll√§stytt√§m√§√§n kun John Two-Hawks lausuu runojaan. Persoonallista, mutta liian pitkitettyn√§ tyls√§√§. The Siren nostattaa tuota mystisemp√§√§ tunnelmaa sopivasti Creek Mary's Bloodin j√§lkeen. Dead Gardens palauttaa levyn taas maan pinnalle, jostain hamuavasta verhosta, joka sopii levyyn kuin taitettu. Romanticide nostattaa tunnelmaa entisest√§√§n ja kun kymmenminuuttinen Ghost Love Score alkaa, mik√§√§n ei voi en√§√§ menoa pys√§ytt√§√§. Biisi on hyv√§, mutta ehkei t√§ydellinen, ja t√§m√§n biisin ollessa siin√§ seitsem√§n minuutin kieppeill√§, mieleeni tulvii ajatus ett√§ jos painaisi jo sit√§ skip -nappulaa, MUTTA sit√§ EI SAA MENN√Ą TEKEM√Ą√ĄN! Koska, seuraava biisi kuolema tekee taiteilijan rauhoittaa kyll√§ menon. T√§m√§n biisin suomenkielisyys on mahtava veto, mutta k√§√§nt√∂puolella on se ett√§ sanoja tulee kuunneltua helpommin, eik√§ niiss√§ ole minun mielest√§ mit√§√§n per√§√§, vaikka mahtipontiselta biisilt√§ muuten vaikuttaakin. Higher Than Hope lopettaa levyn t√§ydellisesti, kertos√§e biisiss√§ on niin mahtipontinen, ett√§ j√§√§ v√§kisinkin odottamaan lis√§√§ ja levy t√§ytyy aloittaa uudelleen alusta.
Nimetön kommentoi 15.06.2004:
Pisteet: *****
Aivan loistava levy, jonka biisit tuntuvat toimivan myös hyvin livenä (Sauna open air).
Osta tämä levy vaikka et nightwishistä aikaisemmin ole pitänyt..nimittäin se kannattaa!!!
Nimetön kommentoi 16.06.2004:
Pisteet: *****
Levy on aivan mahtava. Jopa niin mahtava, että se alkaa paikoin kyrsimään, koska kylmänväreiltä ei saa rauhaa tarpeeksi pitkäksi aikaa että saisi tehtyä mitään muuta kuin kuunneltua Oncea. Mutta toisaalta, se on vain ja ainoastaan hyvä asia. Tästä ei musiikki mahtipontisemmaksi pääse. Tämä levy ylitti kaikki arvosteluiden nostamat odotukset kirkkaasti, etenkin yhdeksäs raita "Ghost Love Score".

Tämä koko arvio vaikuttaa pelkältä tyhjän hehkuttamiselta, jota se ei ole. Jokaisen sanan tämä levy on ansainnut. Itse asiassa sanat eivät riitä kuvailemaan, se on pakko kokea itse.
Nimetön kommentoi 21.06.2004:
Pisteet: *****
WOW! Kylmät väreet menee kun kuuntelee levyä! Tarjan ääni on niin kaunis, samaan ei kukaan voi yltää! Marco tekee loistavan suorituksen myös tässä lauluroolissa ;) Etenkin biisissä Wish I Had An Angel (jota kuuntelen taukoamatta). Voiko tämän paremmaksi mennä? En usko, mutta jos menee niin maailma on pulassa, sillä Nigthwish järisyttää jo nyt ;) UPEAA!!
Nimetön kommentoi 28.06.2004:
Pisteet: *****
this album is the meaning of perfection, best album ever,
Nimetön kommentoi 29.06.2004:
Pisteet: ****1/2
Well, this is IT !
Nightwish climbing to absolute superstardom - all over the world. Once is one helluva a album. You have to search for poor tracks with a magnifying glass - and you can't still find any. The best of the lot ?
Wish I Had An Angel !

Rock On !

Törminator, Sweden
Nimetön kommentoi 02.07.2004:
Pisteet: ***1/2-
Muutamat biisit kolahtaa, kuten Nemo. Muuten en oikein pidä, mielestäni huonoin levy tähän mennessä! Aikasempi tuotanto on mieleeni, Once ei vain sytytä pahemmin.
Veikkaan kyllä, että totun tähän tyyliin (olen kuunnellut vaan pari kertaa läpi) ja alan pitämään. :)
Nimetön kommentoi 09.07.2004:
Pisteet: *****
Aivan loistava levy...:=) Olen nyt kuunnellut tuota julkaisupäivästä asti ja en todellakaan ala kyllästyä siihen. Voiko musiikki enään paremmaksi mennä? Ruisrokkiin on pakko mennä tsekkaa tää livenä...
Nimetön kommentoi 10.07.2004:
Pisteet: ****1/2
Tämä on loistava levy kylläkin... mutta juu Higher than hope ja Wish i had an angel ovat kyllä pettymyksiä, Mutta loistavia biisejäkin on esim. Ghost love score, se on ehdottomasti Nightwishin parhaita biisejä, varsinkin kun kuoro kajauttaa "My fall will be for you, my love will be in you, if you be the one to cut me, i'll bleed forever!" tulee semmoset LOTR-fiilikset että ei voisi edes uskoa!
Nimetön kommentoi 10.07.2004:
Pisteet: *****
Vain yksi sana kuvaa t√§t√§ massiivisuutta; MYKIST√ĄV√Ą. Kerrassaan, sanoinkuvaamattoman hieno, hieno albumi. Kaikki kehittynyt roimasti Century Childista. Ei voi kuin sanoa ett√§ WHOA!
Nimetön kommentoi 30.07.2004:
Pisteet: *****
Jotain aivan uskomatonta. Vaikka kirjoittaisin tähän kaikki maailman ylistävimmät sanat, Once jättää ne kaikki kauas alapuolelleen. Aikaisemmin Nightwishistä käytetty termi "melodista heviä" ei enää riitä. Tämä on jotain uutta, erilaista, ja kuitenkin tuntuu siltä, kuin se olisi aina ollut olemassa, niin syvästi se vaikutti. Levy todella kulkee äärimmäisen käsityskyvyn yli, kuinka musiikki voi kuulostaa näin täydelliseltä? Once aiheuttaa lähes fyysistä mielihyvää, kun kylmät väreet kulkevat selkäpiitä pitkin. Allekirjoitan sydämestäni lauseen, että Holopaisen täytyy olla nero. Vaikka levyn on kuunnellut kymmeniä kertoja, se yhä vain sävähdyttää. Omaksi suosikikseni on noussut Ghost love score, joka mahtipontisuudessaan ja monimuotoisuudessaan nostattaa kerta toisensa jälkeen jok' ikisen ihokarvan pystyyn ja aiheuttaa jonkinlaisen henkisen yli-tunnetilan. Uskon, että Once yltää lähemmäs täydellisyyttä kuin mikään muu ihmiskunnan aikaansaannos. Ainoaksi kysymykseksi jää: Kuinka joku voi säveltää jotakin tällaista?
Tuuli
Nimetön kommentoi 05.08.2004:
Pisteet: *****
Olen aina vihannut Nightwishia.

En enää tämän levyn jälkeen. Kaikki muu on jo sanottu, kuunnelkaa itse.
Nimetön kommentoi 10.08.2004:
Pisteet: *****
Mozart, Bethoven, Vivaldi, Tsaikowski, Tuomas Holopainen
JariJ kommentoi 11.08.2004:
Pisteet: **---
No huh huh. Edellinen kommentti meni jo aika paksuksi. Jotain rajaa.
Niphredil kommentoi 21.08.2004:
Pisteet: ***1/2-
Ihan rehellisesti sanoen koin hienoisen pettymyksen kun kuuntelin levy√§ ekaa kertaa l√§pi, ja luultavasti vain se takia, ett√§ odotin silt√§ liikoja. Hienoja biisej√§ toki l√∂ytyy, mm Nemo ja Creek Mary¬īs blood, mutta monet meniv√§t itselt√§ni v√§h√§n ohi. En j√§√§nyt niihin mill√§√§n tavalla jumiin. Hienoa ty√∂t√§ kumminkin. Tuomas on hyv√§ s√§velt√§j√§, ja Tarjalla on upea √§√§ni!
Nimetön kommentoi 02.09.2004:
Pisteet: *****
Lyökää lekalla päähän sillä toi levy on niin hyvä että se on kuunneltu kohta puhki.
Nimetön kommentoi 08.09.2004:
Pisteet: *****
Pidän bändistä jo itsessään, mutta Once ylittää korkeimmat odotuksenikin. Tämä levy tarjoaa parasta Nightwishsiä. Ole kuullut levyn miljoona kertaa, mutta en ikinä kyllästy siihen. Levy on niin voimakas ja monipuolinen, että se oli voinut hajota käsiin, mutta kappaleiden järjestys ja mahtava rytmi pitävät tämän kokonaisuuden hienosti kasassa.Tarja Turusen ihana ääni ja levyn monipuolinen soitto ovat vailla vertaansa ja kerrassaan loitavat orkesteri osuudet ovat kruunu tälle monipuoliselle kokonaisuudelle.

PS. T√§m√§ ei ole pelkk√§ levy T√ĄM√Ą ON TAIDETTA

TV. Jani Paananen
Nimetön kommentoi 25.09.2004:
Pisteet: *****
Hieno levy, joka päihittää muut Nightwishin tuotannot. Aivan upea. Ostaessani tämän levyn kesällä kuulin kiintoisia huhuja uudenlaisista sävyistä. Ja niitähän löytyy. Mitään negatiivista sanottavaa minulla ei ole, ja täytyy todeta että Tarja Turunen laulaa vielä hienommin kuin koskaan ja Tuomas-poika... ah, mitä musiikkia! <3 Pidän aivan erityisesti kappaleista I Wish I Had Angel, Nemo, Planet Hell, The Siren, Dead Gardens sekä Ghost Love Score. Jotkut väittävät, että jos kappale on yli viisi minuuttia, se muuttuu tylsäksi ja junnaavaksi, mutta miten sellaista muka voisi sanoa Nightwishista? Miten_sellaista_voisi_sanoa_Nightwishista?! Ihana levy,
terv. SecretMind, Helsinki
Nimetön kommentoi 26.09.2004:
Pisteet: ****-
Hieno levy on, mutta minusta ei kuitenkaan paras. Nightwishissä on kuitenkin kunnioitettavaa se seikka, että aina uusilta levyiltä löytyy jotain uutta.
Larzu kommentoi 26.09.2004:
Pisteet: *****
Loistava sekoitus Sinfonii ja heviä. Tämän paremmaksi ei levy voi mennä, vai voiko. Jatketaanko Nightwishillä sinffonian kanssa, vai lähdetäänkö menemään vahnaan tapaan. Kappaleista Ghost Love Score on ylivoimaisesti paras. Sydäntä tykyttävät orkestetri sovitukset antavat lisä panoksensa Tarjan laululle. Muu bändi esittää kappaleessa sivuosaa, mutta mitä väliä. Levy oli loistava, lukuun ottamatta paria heikompaa kappaletta. Odotan innolla uuta levyä..
Siihen asti pitää tahkoo tuutta 'Wish I Had AN Angel-sinkkua'...
Nimetön kommentoi 12.10.2004:
Pisteet: *****
Kuolema teki minusta taiteilijan tämän levyn myötä!! :)

Siis aivan mahtavaa fiilistely√§ upealla √§√§nell√§!! Etenkin kun JOKAISEEN biisiin kuuluu niin ihania muistoja ettei mit√§√§n j√§rkee! t√§h√§n on tullut riippuvuus ,saisiko jostain apua!?? KIITOS...niin ihanaa riippuvuutta.. Etsin todella kauan sellaista levy√§ joka minua koskettaisi ja SE ON T√ĄM√Ą ,once!!
nimim. Fantasy Satan
Nimetön kommentoi 18.10.2004:
Pisteet: *****
Wow! Nightwis ylitti itsensä tällä levyllä!! Elokuvamaiset sävelmät eivät kyllästytä. Tuomas Holopainen onn pistänyt kaiken peliin ja onnistunut. Erityisesti Ghost love score on TODELLA hyvä kappale. Kiitos Nihtwish Kiitos!
Nimetön kommentoi 25.10.2004:
Pisteet: *****
Nightwishin viides studioalbumi ja ehdottomasti paras levy on kyseess√§. Once on ehdottomasti rankin levy ja jokaisessa kappaleessa on oma tarinansa. Levy avausraita Dark chest of wonders on vanhaa tuttua Nightwishi√§ ja avaa levyn kunniakkaasti. Seuraava Wish i had an angel on taas uusin sinkku ja sekin onnistuu potkimaan vauhtia eteenp√§in. Ensimm√§inen sinkkulohkaisu Nemo taas toimii t√§ydellisesti ja Tarjan √§√§ni soi niin kauniisti. Nelj√§s "tarina" Planet Hell tuo v√§h√§n enemm√§n Marcon laulua levylle ja rankempaa soundia kehiin. Allekirjoittaneen mielest√§ t√§m√§ biisi potkii liven√§ viel√§ paremmin. Seuraava Creek Mary¬īs Blood taas on mahtipontinen biisi jo pituutensa puolesta koksa se kest√§√§ kahdeksan ja puoliminuuttia. Biisill√§ on mukana aito intiaani John Two Hawks lukemassa runoa omalla kielell√§√§n. Kuudes raita The Siren on mystinen ja Marcon laulua eniten sis√§lt√§v√§ biisi on synk√§n kuuloinen yht√§ aikaa mystisen kanssa. Dead Gardens on taas sit√§ rankempaa osastoa ja taikoo taas esiin mystisyytt√§. Kahdeksas "tarina" Romanticide on levyn rankin raita ja siihen on saatu mukaan karjahduksen ajaksi Kotiteollisuuden Hynynen. Ghost Love Score on taas 10 minuuttia pitk√§ biisi ja t√§ss√§ viimein 52-henkisen orkesterin soitto p√§√§see oikeuksiinsa ja eepos on jo kestonsa puolesta levyn paras biisi. Suomenkielinen Kuolema tekee taiteilijan on kaunista kuultavaa ja Tarjan laulu suomeksi kuulostaa alussa oudolta, mutta kun biisi√§ on kuunnellu pariin kertaan niin se on todella kaunista ja varmaa.
Levyn viimeinen biisi Higher Than Hope lopettaa levyn kunniakkaasti ja tällä biisillä kuullaan myös syöpään kuolleen fanin ääntä. Once on niin mahtava ja täydelliseen hiottu levy että huh. Seuraavaa levyä odotellessa ei voi kuin toivoa, että tästä pistetään vielä paremmaksi. Hyvä Nightwish. Näin sitä levyjä tehdään.
Nimetön kommentoi 04.11.2004:
Pisteet: *****
Yksinkertaisesti loistava paketti.Huonoja biisejä ei ole.
Parhaat biisit:Wish I Had An Angel ja Planet Hell.
Nimetön kommentoi 18.11.2004:
Pisteet: *****
Ihan loistavaa! Nightwish on yksinkertaisesti best. Sanoilla ei voi tätä levyä kuvailla.. Ostin levyn melkein heti sen ilmestymisen jälkeen, ja silti se on soinut taukoamatta cd soittimessani.. Levyllä ei ole yhtäkään turhaa biisiä, kaikki aivan loistavia, mutta ehkä Wish I Had An Angel on ylitse muiden. Ja Ghost love scoresta ei voi musiikki enään paljoa mahtipontisemmaksi mennä. Tarja laulaa aivan upeasti. Ehdottomasti paras levy tähän mennessä. Odotan jo innolla seuraavaa levyä.
Nimetön kommentoi 13.01.2005:
Pisteet: ****1/2
TODELLA HYV√Ą LEVY.IS√Ą JA POIKA DIGGAA KYP√ĄLL√Ą.WISH I HAD AN ANGEL ON
70-LUVUN BLACK SABBATHIN JA DEEP PURPLEN J√ĄLKEEN AITO ENERGIALATAUS.
ROKKAA TOSI RAJUSTI.
Nimetön kommentoi 18.01.2005:
Pisteet: *****
Aivan mahtava levy. Parhaat biisit ovat Dark Chest Of Wonders, Nemo, Planet Hell, Creek Mary¬īs Blood, The Siren, Romanticide ja Ghost Love Score.
Nimetön kommentoi 15.02.2005:
Pisteet: *****
nightwish on mahtava pändi. Tarjalla on kaunis ja hyvä ääni. ja soittajat on tosi hyviä. Te ootte mun lempi-pändi. t.v emmi
Nimetön kommentoi 23.02.2005:
Pisteet: *****
Ei voi muuta sanoo ku nightwish on maaaaaaaaliman mahtavin bändi ja musiikki saa mut ihan transsiin!! :) Tarjan ääni on mahtava ja Tuomas pimputtelle taitavasti sillä.. mikä se nyt olikaan... keyboardilla! :) Emppu, Jukka ja Marco ovat kerrassaan verrattomia ja toivon että Marco ei lähtisi koskaa Nightwishistö!!! :)
Nimetön kommentoi 18.03.2005:
Pisteet: *****
NIGHTWISH ON PARAS!
terkkui tarjalle, tuomakselle, marcolle, jukalle ja empulle.
kerran vain haaveni n√§hd√§ sain, en pienuutta alla ¬īt√§htien tuntenut. kerran sain kehtooni kalterit, vankina sielt√§ kirjett√§ kirjoitan. luojani, luoksesi, anna minun tulla siksi miksi, miksi lapseni minua luulee... se on six nii hyv√§, kun ne vaan osaa hommansa niin hyvin.
Nimetön kommentoi 20.03.2005:
Pisteet: *1/2---
No olkaa mitä mieltä olettekin mutta tämä levy on aika huono. Siis todella huono. Wishmaster voittaa tämän ainakin 121231313-0 ja centurykin voittaa reippaasti. Mihin jäi se hyvä sähäkkä Nightwish? Onhan sekin kaunista kun Tarja laulaa Suomeksi, mutta (syvä huokaus) sekin joku ihme hissunkissun hyvä tulee biisi. Ei tullut samallaisia tunteita kun kuuntelin eka kertaa Crownlessiä ja Wanderlustia. Harmi vaan, että tämä huonoin levy menesty näin hyvin. Tosin tämä oli niin popahtava ja melodista että se upposi aika hyvin poppareihinkin. Mene ja tiedä. Nemo oli ihan hyvä biisi. Mutta ei yhellä biisillä päästä kovin pitkälle. Ja sitäkin soitettiin niin paljon radiossa että halleluja. Toivottavasti niinkun levykin sanoo jo, että tälläinen tehdään vain KERRAN!
T: Pietu ("Entinen" Nightwish fani
FrozenMoon kommentoi 18.04.2005:
Pisteet: ***1/2-
Noni, nyt päästään tähän pisteeseen, saan arvostella Nightwishin huonoimman levyn. Levyllä on erittäin harvoin niin ihanaa Tarja Turusen ooppera ääntä, esim. Wish I Had An Angel ja Dark Chest Of Wonders, näissä sitä ei ole. Nightwish on aikalailla väsynyt niistä vanhoista ajoita, Oceanborn ja Wishmaster ovat mainioita levyjä. Tämä tylsä radiohevi biisi Nemo on todellakin alkanut kyllästyttään. Tämä toka viimeinen kappale Kuolema Tekee Taiteilijan on mainio suomenkielen hevi biisi Nightwishiltä. Biisit ovat tasapaksuja ja tylsiä pääasiassa, mutta kyllä tästä hyvääkin löytyy, totta kai. Nämä kunnon mörinöitä kuului jo Oceanborn levyllä ja tässä levyssä niitä tapaa kappaleessa Wish I Had An Angel, jossa basisti tuhoaa kurkkunsa muutaman kerran biisissä, se on kovin räväkkää ja hyvää kuunneltavaa. Melodiat ovat säilyneet ennallaan, Nemossa näitä melodioita on todella kuuluvasti esillä. Nemo on kuulunut radiossa tuhansia kertoja, ja luulen, että se on alkanut joitakin ihmisiä kyllästyttämään. Nemo on melko perustasapaksu heavy biisi. Tässä levyssä ei oikeen ole iskeviä kappaleita, joten en anna tälle sitä arvosanaa mitä odotin joskus antavani. Nightwish on huonommassa suunnassa mielestäni, odotin jotain todella räväkkää ja iskevää, mutta sitä ei oikein tullut.
Nimetön kommentoi 21.04.2005:
Pisteet: ***--
nightwishin huonooin levy.en edes tajua miksi kaikki tästä niin paljon pitävät.siinä ei ole mitään ihmeellistä.kun ei keksitä hyviä biisejä,niin laitetaan intiaaneja ja orkesteria oikeen kunnolla.
Artistihaku
Artisti

Nightwish

Levyarviot

Livearviot