Ajankohtaista

Alex Melton – Southern Charm

03.02.2023B-puoliskolle on sijoitettu myös kuusi raitaa, ja kaava käännetään nyt täysin päinvastaiseksi. Eli hardcoren, punkin ja poppunkin parista tuttuja siivuja kiskotaan nyt country & western -otteella maisemaan. State Champs ehti jo pyöräyttää Secrets-hittinsä aikoinaan akustisena versiona Around the World and Back -pitkäsoiton erikoisversiolla, joten Melton ei tuo kuvaan oikeastaan mitään uutta. Vedetään vain toisten tekemä versio pienillä muutoksilla ja kutsutaan sitä omaksi.

Onneksi vastaavaa laiskuutta ei tule vastaan muualla ja esimerkiksi Can’t Swim -yhtyeen vimmaisesta Stranger-rykäisystä on kehkeytynyt rauhallinen tunnelmapala, jonka kestosta on onnistuttu leikkaamaan vielä lähemmäs minuutti pois. Oikeastaan musiikin kääntö tuottaakin tähän suuntaan vavahduttavampia muutoksia, sillä countryksi vedettyjen sävellysten ja etenkin niiden alkuperäisten sovitusten maailmat ovat useimmiten valovuosien päässä Southern Charmille päätyneistä näkemyksistä.Järisyttävin muodonmuutos lienee osunut murinaa ja jyrinää uhkuvalle The Amity Afflictionin Soak Me In Bleach. Sanat ovat samat, säveletkin kulkevat tutuilla urilla, mutta muodon totaalinen muutos tekee lyriikoiden painotuksista tyystin erilaisia. Ja kun muuntuminen on näin totaalista, on vaikea nähdä kenenkään loukkaantuvan Meltonin puuhista.

Kummallakin puolella aitaa ruoho on siis vehreää ja kukoistavaa. Melton tutustuttaa asukeita ennakkoluulottomasti toisilleen ja samalla ikkuna aukeaa muillakin tasoilla kumpaankin suuntaan. Ei ole oikeaa eikä väärää, on vain monenlaisia näkemyksiä ja versioita. Samalla monet musiikin suurkuluttajat saattavat innoittua kokeilemaan asioita rohkeamminkin, joten nostetaan Meltonille stetsonia/pipoa oikein korkealle.

Mika Roth
Lukukertoja: 1326
Facebook
Artistihaku
Ajankohtaisissa my�s