Ajankohtaista

Maaseutumusiikkia vol. III

11.08.2022Täysin toista avaran kattauksen laitaa edustaa kunnialla Dortmunder feat. Kari Jones, jonka rennoissa käsissä ränttätänttä paukkuu herkullisesti Rock-ottein. Status Quon pyhää nimeä ei lausuta todellakaan turhaan. Toisinaan vähällä pääsee pitkälle, kun muistaa vain painaa etunojan tappiin saakka. Höröttelyt jätetään kuitenkin toisille, sillä halvalla huumorilla on lyhyet jäljet.

Masa & Iilimarot saattaa pamauttaa osuutensa jo rahdun takalaittomaksi, mutta ainakin Pomminpurkajien pikkujoulu jättää muistiin pysyvän jäljen suomirockin rutistelullaan. Periaatteessa Tuomas Hirvonen liikkuu täsmälleen samoissa maisemissa kaasutelleessaan Guldstadeniin, mutta mukana on se selittämätön annos härmäläisyyttä, jonka syystä/ansiosta näitä kokoelmia kannattaa käydä läpi.Hirvonen ei todellakaan ole maamme vastine Springsteenille, eikä Byman & Hipp käy rypistämälläkään Cashista, mutta jokin silti yhdistää nämä pisteet toisiinsa. Ainakin suomalaisessa sielussa, joka kestää kovimmankin syksyn loskineen kaikkineen.

Levyn saatelause ”Enämpi asenne kuin genre” onkin totisinta totta näissä karkeloissa, joissa Amerikan laveus ja kotoinen karuus käyvät vapain askelin tanssaamaan. Kiitos ja kumarrus siis Maaseutumusiikki.fin leirin suuntaan. Kädestä suuhun -periaatteella ehkä mennään, mutta kaikenlaista siinä ehtii todellakin tekemään.

Mika Roth
Lukukertoja: 1247
Facebook
Artistihaku
Ajankohtaisissa my�s