11.09.2020
Wrist Rodeo on rupista garagea paiskova yhtye, joka jätti itsestään pysyvän muistijäljen parin vuoden takaisella Live at Barrefest -livekiekollaan. Nyt tuon rosoisen livepläjäyksen parhaat palat ovat saaneet seurakseen neljä studiossa ikuistettua vetäisyä. Eli kasassahan on albumillisen verran herkkua, jonka jokainen siivu maistuu hieman erilaiselle. Rock tai henki!
S Back Records
Vaikka tässä kuokitaan menneitä, niin komean vinyylin A-puolen täyttävät uudet numerot, joilla Wrist Rodeo mattopommittaa garageaan kuulijoiden niskaan. Ja mukavahan tässä höykytyksessä on olla, kun bändin mottona on vanha tuttu: ”Rock tai henki!” Pyörää ei todellakaan lähdetä keksimään uudestaan, mutta olennaiset palaset asettuvat kuin luonnostaan paikoilleen ja kiekon ääressä viihtyy toisen, kolmannen ja neljännenkin kierroksen.
Albumin A-puolen korkkaa Jesus Stole My Baby, joka loikkaa välittömästi rockabillyn satulaan. Boogie on kovaa, kertojan kohtalo vieläkin kovempi, kun vääränlainen väliintulo on sotkenut kaikki suunnitelmat. Alley Boogie tipauttaa kierroksia koneesta reilummin, mutta vähentynyt nopeus korvataan syvemmällä groovella ja boogien vääntövoimalla. Tunnen paikkojen kumisevan hampaissa ja kumpainenkin raita edustaa raakaa voimaa, jota on vain jalostettu eri keinoin.
Suorasukaisinta ja nopeinta paahtoa kiekolla edustaa alle kahden ja puolen minuutin mittainen I Wanna Come, jossa kulmat törkkivät ja lyriikatkaan eivät varsinaisesti ole mitään uhontumattominta rock-runoutta. Mutta onhan se nyt niin, että kyllähän näitä lanauksia tarvitaan, jos ei muuhun niin siihen, että seuraava raita pääsee jatkamaan puhtaalta pöydältä. Ja näin kaksi minuuttia edeltäjäänsä pidempi Long Night voi purjehtia rauhallisemmin kohti punaisena hohtavaa auringonlaskua. Joukon iisein veto on suorastaan kaihoisa, mutta edelleen rock-uskottavalla tavalla.
Livepuoliskon tarjonta on niin ikään neljän raidan mittainen, em. livekiekon alkupuolen herkkujen noustessa esiin. Big Red Shore on edelleen itseoikeutettu tulenavaaja, jonka takova rytmi ja kuumeisen lavea kitarointi naksuttelevat psychobillyn portteja. Alkuvoimaisen bluesrockin juurilla noituuden voimia tutkii puolestaan Black Witch, joka uskoakseni asustaa jossain Mississipin suistoalueilla – tai ainakin sellaisen vaikutelman biisin miellyttävän painostava jytyytys luo.