Haastattelut

Luukas Oja – rämäistä ja hauskaa rockia terällä

02.10.2019Iita: - Nykyään tehdään varsinkin Iivarin ja Olavin kanssa kolmestaan sävellystyötä yhdessä ja se onkin tosi hyvä. Pojat on tosi hyviä pohjissa ja mä oon melodianatsi.

Sovitukset on usein Iivarin ja Olavin vastuulla, kaksikon jäädessä treenikselle funtsimaan kikkoja ja koukkuja raakoihin biisin raameihin. Todellisen muotonsa kipaleet saavat kuitenkin vasta live-kokeilujen jälkeen.

Iivari: - Moni nytkin setissä olevista biiseistä tulee varmasti muuttamaan muotoaan tavalla tai toisella, jos ne äänitteelle päätyvät. Halutaan seisoa 100% kaikkien julkaistujen biisien takana ja keikoilla soittamalla usein selviää mikä toimii ja mikä ei.

Olavi: - Joka keikalla tulee vähintään jostakin biisistä semmonen fiilis, että pakko tehä sovitus kokonaan uusiks. Kaikkia meijän biisejä vois versioida maailman tappiin asti, mutta joskus tekee myös hyvää antaa niiden vaan elää just sellaisina kun ne on. Aina voi tehdä uusia biisejä ja kokeilla uusia siistejä juttuja niiden kanssa. Biisejä versioidaan siihen asti et niistä tulee vitun hyviä.

Luukas Oja Omaa materiaalia on siis jo mukavasti, mutta toisinaan tartutaan myös coveriin. JGV:n Tarkenee ja Kalle Päätalon Lootusasentoon taittuvat ryhmältä. Olette saaneet jo mukavasti huomiota mediassa, mutta näettekö itsenne haastajan roolissa vai oletteko jotain aivan muuta.

Olavi: - Mediahuomio on ihan kiva plussa. Se auttaa jengii löytää meidän biisejä ja keikkoja. Ja äiti ja mummi pääsee lukee haastatteluita netistä, se on tosi tärkee. En mä ainakaan haluu haastaa ketään.

Entä mitä leimaa ette missään nimessä halua itsellenne?

Jessica: - Musta olisi kamalaa jos meidät tunnettaisiin joukkona ikäviä ihmisiä jotka kukkoilee ja tekee muuta mälsää eikä kunnioita kuuntelijoita, keikkapaikkoja tai ylipäätään mitään tai ketään. Hyvältä musiikiltakin katoaa pohja ja fiilis, jos ihmiset sen takana on kurjia.

Mitä seuraavaksi on kiikarissa? Joko studiota on buukattu ja kuinka keikkakalenteri voi?

Jessica: - Syksylle on vielä tiedossa muutamat keikat ainakin Tampereella, Helsingissä ja Turussa. Lisää saattaa mahdollisesti vielä ilmaantua joten kuulolla kannattaa pysyä! Seuraavaksi keskitytään kasailemaan debyyttialbumia ja valikoimaan seuraavia sinkkuja. Hyvää pöhinää ja tekemistä siis piisaa!

Haastattelu: Mika Roth
Kuvat järjestyksessä: Nelli Kenttä, Valtteri Lahikainen ja Lisa Nikula
Lukukertoja: 4345
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös