Ajankohtaista

Robert Ensio Niemistö – Tätä on rock’n’roll

22.07.2019Casa De Big Kebab / Falafel House -kasetilla alkujaan kuultu Makkaraperunat on kaikkia edellä mainittuja ralleja dissaamatta Niemistön kirkkaimpia hetkiä rock’n’rollin parissa. Rämisevä Mä meen helvettiin on myös bluesraita paikallaan, mutta Eevan kaltaisen karmilaukauksen olisi voinut vaihtaa Laulu Saaralle -herkistelyyn. Omasta mielestäni nyt ainakin.

Tiedä sitten onko valinnat tehty kokonaisuuden nimissä, mutta huomionarvoista on myös se, että osa kappaleista on julkaistu alkujaan Itä-Hollola installaation nimissä, mikä korostaa soolon ja yhtyeen välisen rajan epäselvyyttä.

Jäljelle jääneet kaksi raitaa ovat oletettavasti aiemmin julkaisemattomia aarteita. Mitä rakkaus on napsuttelee balladivauhdilla, toisen jalan kyntäessä ojan puolella. Kaikkea muuta kuin perussettiä on puolestaan kokoelman ajallisesti mitattuna mittavin numero: yli kuusiminuuttinen Balladi Robert Ensio Niemistöstä. Progen vilvoittavassa varjossa kelpaa lepäillä kun Niemistö laulaa Niemistöstä, tämän haaveista (?) ja unenomaisista tapahtumaketjuista.

Upea artisti, matalateknistä ja rehellistä rockia, mutta miksi näin pieni annos? Toivotaan että lisää on luvassa enemmin kuin myöhemmin.

Mika Roth
Lukukertoja: 1103
Facebook
Artistihaku
Ajankohtaisissa mys