Haastattelut

Taiteellisesti hassuttelevat Tissit

18.10.2018Nimiä ei siis tipu niin millään, ja mitään ei tunnusteta. Mutta miten itse haluaisitte vaikuttaa tuleviin polviin, noin musiikin keinoin siis?

Santeri: - Luovis hommis ku on se lähtökohta niin se pitäs olla jotenki kivaa, että vois toteuttaa itteä… Eikä noin paatoksellist tavallaan et ruvetaan heti miettii jotai tulevii polvii. Viel kamalempaa mun mielest on ajatella sitä bisnestä.
Anni: - Jos on tyyppejä, joiden kans on kiva soittaa, niitten kans on kivaa, sit voi tehä jotain musaa ja seki on ihan kivaa ja sit jos se vielä jonku muun mielestä on kivaa niin sit se on vaan niinku plussaa.
Ville: - Jos alkaa miettiin tollasia niin… Tulis vaan paineita, joita ei tarvi.
Santeri: - Mua joskus ärsyttää semmonen hyödyntavottelu, joidenkin lähtökohta musiikissa on vähän sellanen.
Anni: - Eletään tällaisessa Idols-maailmassa…
Santeri: - Niin tai siis…
Ville: - Se on tulos tai ulos.

Eli mottotekstejä tai valmiita iskulauseita t-paitoihin ei ainakaan heti herunut, mutta minä kuulen ainakin korvissani yhä Barrettin. Mutta eteenpäin: em. Sun syys, mun syy on melko tarttuva new wave/elektro -hitinkaltainen. Vihjaako se tulevasta soundimuutoksesta vai onko kyseessä vain yksi biisi muiden joukossa?

Ville: - Mä itseasiassa ajattelin alunperin että tuo koko yhtye vois olla tollasta kokoajan, mut sattu olemaan nuita vanhoja biisejä varastossa.
Anni: - Nyt ku oli niitä vanhoja biisejä niin ei tiedä vielä oikeen suuntaa tulevasta että mitä siellä…
Santeri: - Ehkä se vähän vihjaa, kun nyt on se pädiki…
Ville: - Mm, viime treeneissä oli silleen kaikkea aika sekasin.
Anni: - Elektroniset elementit tulee kyllä varmaan jollain tasolla olemaan läsnä.
Santeri: - Onhan siinä sit muitaki ku elektroonisii… Siinä levyssä on elektroonisii elementtejä paljon siel, vika biisi on vähän niinku se huipentuma.
Ville: - Nii, se on kyl totta. Ja sit livenä vielä enemmän.

Mikä on sellainen asia, josta haluaisitte juuri nyt luoda uuden biisin?

Tissit Anni: - Mää haluisin tehä biisin nuoren Aki Kaurismäen näköisestä miehestä.
Ville: - Mä löysin just semmosen, Uulan itseasiassa tekemä, se on painanu joskus kankaalle Valehtelija-elokuvasta semmosen hienon mustavalkosen kangaspalan.
Santeri: - Ooksä nähny sen leffan?
Ville: - Oon.

Santeri siteeraa Valehtelilja-elokuvan dialogia, joka muuten on Mika Kaurismäen parhaita elokuvia, ihan näin toimittajankin mielestä.

Anni: - Mää oon kyllä ihan Arvottomat-fani.
Santeri: - Seki on aliarvostettu silleen et seki saa joltai arvostelijalta kolme tähtee ”Eipä ole kestänyt aikaa”… Anni: - Siinä on se hitsin Kestääkö siivet -biisi, joka on aivan upea.
Ville: - Mm, se on hyvä biisi.
Anni: - Mää voin ehottaa sitä seuraavan kerran ku mää oon kännissä coveriksi (naurua).

Tai jos Matti Pellonpää on kova nimi, niin versioikaa joku Peltsixin biisi. Miksei vaikkapa Langetaan loveen tai Hiekkapaperinainen, moista tuskin moni odottaisi.

Yhtye on luottanut kasetin äänityksessä ja miksauksessa omiin voimiin, eikä studioon ole tarkoitus päätyä jatkossakaan. Kotikutoisuus kun on se lähtökohta ja etenkin yhdessä tekeminen tuntuu kiinnostavan, kun treeneissä voi vapaasti kehitellä omia ja toisten ideoita. Avainsana taitaakin olla tämän ryhmän kohdalla ’vapaus’, kaikin tavoin. Koska muuten on mahdollisesti luvassa lisää materiaalia?

Anni: - Uutta materiaalia tulee nyt varmaan ainaki ennen marraskuuta. Keikoille jotain ois kiva.
Santeri: Hipsterit paskoo housuun kun on niin kovaa.

(yleinen naurunremakka)Entä miltä tulevaisuus noin muuten näyttää? Nähdäänkö Tissit loppuvuodesta estradeilla, vai jossain ihan muualla?

Anni: - Keikkoja ois kiva soittaa ja on niitä tulossakin ainakin yksi tai… kaksi?
Santeri: Kaks.
Anni: - Kaks. Ois kiva käydä jossain Turun ulkopuolella myös.
Ville: - Kyl varmasti saa, pitäs vaan jostain alkaa kysellä. En oo vielä ehtiny. Tai oon mää aikonu. Joo, ois kiva… Kotistudiossa.
Anni: - Kotistudiossa. Kenties.

Haastattelu on hyvä päättää näihin tunnelmiin, Santerin ja Villen pohtiessa vielä mahdollisen musavideon tekemistä. Kannattaa siis pitää some-sarvet herkkinä ja seurata bändin tekemisiä. Desibeli.net kiittää ja jää odottamaan tulevaa.

Haastattelu: Mika Roth, kuvat: Tissit
Lukukertoja: 4255
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös