04.07.2018
Ajatus rock-bändistä rentona ja kaikki vaikeudet voittavana yksikkönä on ehkä pieni klishe, mutta Wrist Rodeon tapauksessa totuus on tuo. Desibeli.netin kysymyksiin vastasi bändin koko nykyinen kolmikko; kitaristi/vokalisti Jarno Muhonen, basisti Kimmo Halttunen sekä rumpali Petri Happonen. Vaikka kitaristi Antti Pyykönen poistui juuri vahvuuksista, on horisontti täynnä auringonpaistetta. Mutta miten kaikki oikein sai alkunsa?
Jarno: - Minä, Kimmo ja Petri ollaan soitettu porukassa jo teini-ikäisestä asti. Homma oli enemmänkin hauskan pitoa ja tietynlaista arjesta irtautumista. Petrillä ja minulla oli myös kahden muun kaverin kanssa punk bändi jonka nimeksi tuli Wrist Rodeo. Homma kesti noin vuoden ja sitten vaan lopetettiin.
Kimmo: - Vaikka Petrillä ja Jarnolla oli toinen bändi ni meidän soittohommat jatku kokoajan. Sitten meidän hommat vakavoitui 2012 omien biisien myötä ja bändillä ei ollu nimeä joten otettiin wr käyttöön. Antti tuli bändiin vuotta myöhemmin ja eka keikka tais olla jo parin kuukauden päästä.
Jarno: - Eka keikka oli paikallisessa baarissa Zonberriesin kanssa ja rikottiin kuulema kaljan myyntiennätys, joka oli aiemmin Tauskin nimissä (naurua).
Petri toteaa bänditoiminnan olevan parasta mahdollista vapaa-aikaa, eikä Kimmon mukaan oikein bändittömässä tilassa osaa edes olla. Antti saa tässä yhteydessä myös kiitosta vielä panoksestaan bändin soundiin.
Julkaisitte ensimmäisen pitkäsoiton mitat täyttävän kiekkonne, Live at Barrefest, tuossa taannoin. Kyseessä on livekiekko, kuten nimikin antaa jo ymmärtää. Miksi päädyitte tällaiseen ratkaisuun? Oliko tämä luontevin tapa tallentaa bändin raaka livesoundi, vaikuttiko ratkaisuun talous, vai tapahtuiko kaikki enemmänkin omalla painollaan?
Jarno: - Se tuli oikeestaan ihan vahingossa, mie pyysin La Barren miksaajaa nauhottamaan Barrefestin keikan ja meistä se oli sen verran hyvä että kyllä siitä kannatti levy tehdä. Just se välittömyys ja kiima on ne asiat mistä ite tykkään.
Kimmo: - Kyllähän siinä parhaiten meininki välittyy, kun lyödään kerralla purkkiin eikä sit runkata jälkeenpäin.
Levyn arviossa pohdin että onko tämä nyt The Crampsiä Chuck Berryn soundeilla, vai Chuck Berryä The Crampsin soundeilla. Ronskisti soiva rock tosin iskee silmää myös pariin muuhunkin suuntaan ja kun lainaosastosta löytyy mm. sellaisia nimiä kuin The Stooges, The Cramps, The Doors ja The Monsters, niin saahan siitä piirrettyä jo jonkin sortin kuvaa. Vanha rock’n’roll, blues, garage ja siihen vähän maustetta päälle, niin yhdellä tai kahdella soinnullakin pääsee jo aika pitkälle.
Jarno: - Kyllä mie väittäsin että tietynlaiset leffat on varmasti myös vaikuttanut meidän musaan. Musta huumori on myös iso tekijä, mikä tulee esiin sanoitus puolella.