DVD

Mötley Crüe – The End: Live in Los Angeles

07.11.2016Konsertin settilista on tietysti tulvillaan pakollisia numeroita. Intron perään ammutut Girls, Girls, Girls ja Wild Side lämmittävät yleisön siinä määrin, että pari heikompaakin raitaa kestetään, kunnes Gary Glitterin Rock and Roll Part 2:n palasilla vahvistettu Smokin’ in the Boys Room päästetään irti. Kuinkahan moni yleisöstäkään mahtoi muuten tietää, että kyseessä on vanha Brownsville Stationin kappale, jonka ilmestyessä ainoastaan Mick Mars oli mötleyn jäsenistä täysikäinen? Hieman myöhemmin koittaa Sixxin hetki, kun bändin äänitorvi istahtaa kirjaimellisesti alas ja pitää puheen yleisölleen. Eikä puhe ole suinkaan huono, vaan se jäsentää onnistuneesti konsertin kahteen osaan.

Jälkimmäiselle puoliskolle sijoitetut soolot ovat lievää ajanhukkaa, vaikka pyörivää rumpulavaa onkin viihdyttävää seurata. Settilistan loppukiihdytys nostaakin vasta liekit sille tasolle, mitä Mötleyn Crüen kokoiselta bändiltä voi olettaa. Dr. Feelgood ja Kickstart My Heart ovat sen tasoisia helmiä, että moni hardrockari antaisi niistä vaikka vasemman kätensä, eivätkä sivallukset jää suinkaan vaille losangelelaisen yleisön huomiota. Pyroja, paukkuja, paperisilppua, juhlahumua ja lopuksi, kun kaikki on nähty ja koettu, laskeutuu bändi vielä yleisön keskelle ja soittaa pienimuotoisen version mahtiballadistaan Home Sweet Home pikkuruisella lavalla. Kiitos ja kumarrus, työ on nyt tehty.

Kuten todettua, The End: Live in Los Angeles, esittää bändin sellaisena kuin se loppuvuodesta 2015 oli. Suunnaton kamera-arsenaali takaa myös sen, että jokainen yksityiskohta, kuten vaikkapa Sixxin upea liekinheitinbasso, saavat osansa. Ääniraitakin on jykevä, eikä Neilin haparointia muutamassa kappaleessa ole suotta peitelty, mistä silinterinnosto tekijöille. Bonusten puolelta löytyvät haastattelut täydentävät kuvan taipaleensa päättäneestä bändistä, joka ei kadu mitään ja tekisi luultavasti kaiken uudelleen täsmälleen samoin.

Mika Roth
Lukukertoja: 4267
Facebook
Artistihaku
DVD-arvioissa my�s