Julkaistu: 08.08.2016
Arvostelija: Mika Roth
Mascot
Southern rockin todelliseksi taistelulaivaksi kasvanut Gov’t Mule (kuten bändin nimi oikeassa kirjoitusasussaan on) on pitänyt kiirettä 10-luvulla. Yhdysvaltalaisryhmä tuntuu takovan rautojaan joka toisessa tulessa, The Tel-Star Sessionsin ollessa jo seitsemäs tämän vuosikymmenen julkaisu. Ja kun kiekkoja on samassa ajassa julkaistu kolmen eri firmankin kautta, ei kvartetiksi kasvaneen ryhmän nimi ole päässyt painumaan unholaan.
The Tel-Star Sessions ei kuitenkaan ole uusi levy, ei ainakaan perinteisessä mielessä, sillä albumi koostuu vuonna 1994 äänitetyistä demoista. Nuo vanhat äänitteet on nyt hiottu julkaisukuntoon ja vaikka joukossa on monia ryhmän esikoisalbumille (Gov’t Mule, 1995) päätyneitä vetoja, ei niitä ole aiemmin kuultu juuri näissä muodoissa. Vielä merkittävämmäksi albumin tekee se fakta, että sittemmin edesmennyt basisti Allen Woody on mukana kuvassa, ja herran murea basso ammentaakin trion soittoon mojoa ja takaa.
Näillä varhaisilla demoilla Gov’t Mule hakee vielä ominta soundiaan, mutta ryhmän power-blues iskee jo silmää niin huuruisille jamitteluille kuin mustemmalle rytmimusiikillekin. On rohkeaa mainita sanaa ”funk” kolmikon yhteydessä, mutta kun soiton groovea kuuntelee niin kyllähän jäljet johtavat useampaankin suuntaan. Soundissa voi kuulla myös vahvoja vaikutteita tuolloin vielä tuoreeksi laskettavan grungen rockimmasta laidasta, eikä matka Love Batteryn, Soundgardenin ja kumppaneiden luokse ole niin mittava kuin aluksi luulisi.
Juuri 90-luvun mausteet tekevätkin The Tel-Star Sessionsista hieman vanhentuneen tuntuisen paketin. Mutta vaikka albumi on kaikkea muuta kuin täydellinen ja yhtye on vasta löytämässä sillä omaa soundiaan, on se samalla mielenkiintoinen kurkistus toiseen maailmaan ja toiseen aikaan.
Yhdysvaltalainen 90-luvun puolivälin tienoilla perustettu southern-rock yhtye, jonka The Allman Brothers Bandin Warren Haynes ja Allen Woody perustivat alkujaan sivuprojektiksi.
Linkki:
mule.net
(Päivitetty 8.8.2016)