Levyarvio

YUP: Leppymättömät

**1/2--
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ***1/2-

JariJ kommentoi 09.04.2003:
Pisteet: **1/2--
Kyllä alkaa YUP:n loisto olla katoavaista pääomaa. Kuuntelin Leppymättömiä tuossa juuri, eikä kyllä vakuuttanut. En tosin odottanutkaan levyltä mitään, sillä viimeinen hyvä YUP-tuotos on Yövieraat. (no oli Outo elämällä vielä pari asiallista rypistystä, lähinnä nimibiisi).
Nimetön kommentoi 03.06.2003:
Pisteet: 1/2----
te ette tiedä mistään mitään! haistakaa paska!
joosua kommentoi 03.06.2003:
Pisteet: ****1/2
minun mielestäni YUP:n uusi levy on jollakin kummallsella tavalla kuitenkin yhtä hyvä kuin vanhat. ehkä se on vähäsen saman toistoa, mutta olen aina vaan niin fanaattinen fani vaikka olenkin tykännyt yhtyeestä aina toppatakkeja ja toledon terästä levystä lähtien. omistan kaikki YUP:n levyt ja olen kuitenkin kuullut englannin kielisenkin materiaalin kokonaisuudessaan. musiikillinen puoli uutukaisella nyt on ehkä vähän jos voi sanoa 'yksinkertaista' mutta kuitenkin helppoa toteuttaa keikalla.
en voi muuta sanoa kuin että pidän Leppymättömistä aivan vitusti.
piste, kiitos ja anteeksi.
ULi kommentoi 12.06.2004:
Pisteet: ****1/2
Tätä levyä olen odotellut aktiivisesti hyvin pitkään. Ensikuuntelulla Leppymättömät oli jälleen vähän tasapaksu, mutta soitannan näennäisestä suoruudesta huolimatta tässä levyssä riittää koukkua & koettavaa. Levy on yleisilmeeltään kiteytettynä tarttuvaa kertosäettä sekä kitaravallia perinteiseltä YUP:ltä kuulostavine sointukulkuineen. Martikaisen funktio Trio Niskalaukauksen Rajaportin tuottajana piirtyy hyvin selkeänä tähän äänimaailmaan verrattaessa.

Levy on muutenkin lähimpänä kenties Homo Sapiensin railakasta runttausta, kuitenkin selkeillä vaikutteilla myös tuoreemmasta tuotannosta. Biisit toimivat mainiosti myös livenä, eikä vähiten "pakko-huutaa-lujaa" -iskusäkeiden ansiosta. Kokonaisuus on eheämpi ja johdonmukaisempi kuin edellisellä levyllä, mutta YUP:n kohdalla koen tämän merkitykseltään hyvin neutraalina seikkana.

Levy on teksteiltään orkesterin muiden kiekkojen tavoin löysästi tiettyjen teemojen ympärille kiertyvä. Leppymättömät on nimenä hyvin kuvaava tematiikan suhteen, mutta en käy sitä puolta sen tarkemmin analysoimaan. Lyriikat eivät ole aivan Martikaisen terävintä kärkeä, mutta hyvin lähellä kuitenkin. Lisäkuuntelu selkiinnyttänee tilannetta.

Eihän tämä täydellinen levy ole - sellaista ei toki olekaan - mutta ei Leppymättömät kaukanakaan ole, etenkin, kun tiedän saavani tästä vielä hyvin paljon uutta irti. Olisin maksanut sen parikymppiä pelkästään mahtavasta Voi hyvä luoja mitä nyt? / Hyvä hypnoosi -biisikaksikosta. Jälkimmäisen seesteisen raivokas kitarariffi polkaisee kappaleen käyntiin aivan käsittämättömällä voimalla, tekstin, kitaran ja taustalaulun epäpyhä symbioosi kasvattaa Hypnoosin melkoisiin mittoihin - kunnes levyn paras kertosäe antaa kaiken purkautua.

"elämä on pullo kiertokulun pöydällä ja minä iloitsen, vaikka aavistan, että puolet on jo juotu"
JariJ kommentoi 11.08.2004:
Pisteet: ***--
Hyvä hypnoosi-biisin "äijä-taustalauluista" tulee valitettavasti mieleen vain ja ainostaan Popeda (!). Repikää siitä.
Nimetön kommentoi 02.02.2005:
Pisteet: ****-
Kyllä on leppymättömät kuiteskin aikasen kova levy, jopa YUP mittapuulla. Tottahan on, että samanlaista tarttuvaa rocklevyä kuin yövieraista ei tullut tästäkään yrityksestä, mutta huomattavaa parannusta ihanan elämän tuomaan taantumaan. Lyriikat on merkitsevämmät kuin edellisillä levyillä, vaikkei yhtä kantaaottavat kuin aivan alkutuotoksilla. Ja vihdoin on taas mukana näitä YUP:n tuttuja lastenlauluriffejä, jotka tuovat mukavasti tarttumapintaa - vaikkakin tällä levyllä ne on piilotettu homosapiensmaiseen kitarointiin. Jokin saa minut silti kuvittelemaan, että seuraava, huhtikuussa tuleva, levy olisi YUP:n todellinen vahva veto ja yhdistäisi ns. entiset YUP fanit ja nykyiset YUP fanit. Ehkä olen optimisti...
Nimetön kommentoi 03.02.2005:
Pisteet: ****1/2
yup:n paraita levyjä, ehkä paras.. mainioita melodioita ja rokkia ! passiivista vastarintaa on paras biisi ehdottamasti
ansaari kommentoi 10.02.2005:
Pisteet: **1/2--
Ei se nyt vain iske. Luulen, että ongelma on siinä, että YUP julkaisee levyjä aivan liian tiuhaan. Lauluja metsästä oli mielestäni erittäin onnistunut, joskin hieman sekava paketti lähinnä yhteiskunnallisia virsiä. Leppymättömiä vaivaa ideoiden puute. Yhteiskuntatasolla pyöritään tässäkin, mutta kuunnelkaapa nyt vaikka Maailman viimeinen yö -kappaleen avausriffiä. Eihän noin mielenkiinnotonta kamaa kehtaa edes soittaa! Outoon elämään, Yövieraisiin ja Normaalien maihinnousuun löytyi jostain ihmeestä vielä se potentiaali, mutta tällä levyllä on ideoita vain noin viiden YUP-kappaleen verran, mutta venytettynä 12 raidaksi. Yksikään kappale ei toimi kokonaan, mutta on niissä hyviäkin osuuksia. Itsepäisyyspäivä on kai lähimpänä oikeaa YUP-kappaletta, loput mainitsemastani viidestä on hajotettu muiden kesken.
Nimetön kommentoi 22.02.2005:
Pisteet: *****
On tota YUP eeta tullu kuunneltua aika monta vuotta.., ja sanon että tämä levy ei ole sieltä ja syvältä vaan tässä toteutetaan vanhempaa yup eeta uudessa muodossa tavallaan saatte tulkita miten haluatte mutta tämä minun mielipiteeni
Artistihaku
Artisti

YUP

Levyarviot

Klassikko

Livearviot