Julkaistu: 04.03.2003
Arvostelija: Ilkka Valpasvuo
Nämä Tamperelaiset musiikinluojat ovat vain 15–16 –vuotiaita! Ikähän ei ole mittari, sen todistavat osaltaan myös Puhtaan Hallinnon nelikko, sillä tästä kuuden kappaleen näytteestä nousee mieleen esimerkiksi nuori CMX jonka nelikko itsekin myöntää yhdeksi suurimmista vaikuttajistaan. Kokeilevaa ja progehengessä kiemurtelevaa soitantoa kuullaan letkeästä ska:sta aina hoocee-rähinään asti, pinnan alla melko synkälle asenteelle pohjautuvana.
Levyn kappaleet vaihtelevat minuutin rykäyksistä ( Paskasuodatin ja Tuomion Markkinat ) viisiminuuttisiin juoksutuksiin, joissa yhtye pääsee paremmin pätemään hitaiden poppisfiilistelyiden ja raivomätön välisillä toimivilla tahdinvaihdoilla. Jossain määrin PH:n tuotos vielä on linjaton ja soundit melko tukehtuneet. Täytyy kuitenkin muistaa, että kyseessä on aloitteleva yhtye. Esimerkiksi Aamuyön säe on pirun tarttuva, laulaja-kitaristi Vesan anti toimii hyvin suurimmalta osin niin hitaammissa kuin mättöosioissakin ja soiton puolesta Vesan, Jennin, Laurin ja Tomaksen bändi voisi olla iäkkäämpikin. Päätösbiisi The Tombrobbers Beyond The Grave alkaa niin letkeästi, että miltei järkyttyy kontrastin kuilusta, kun biisi siirtyy raivoamaan synkällä, hautausmaan kylmällä asenteella. Ja sieltä taas noustaan maanpinnan yläpuolelle kitaran kyydillä ja lopetellaan folk-hengessä viululla. Vaikeaselkoista, mutta lupaavaa.
Kommenttien keskiarvo:
Mutta erittäin hyvä arvostelu, joka toi levystä esiin kaiken olennaisen, kummastelin vain kun ei yhtäkään YUP-mainintaa arvostelu sisältänyt, sillä Puoskarithan ovat kovasti vaikuttaneet tai etenkin Puoskareiden hyvin linjaton alkupuolen materiaali on vaikuttanut Puhtaan hallinnon kappaleiden linjattomuuteen. Mutta pientähän tuo on.
Hyvä juttu, on ilo lukea tällaista. Vaikka ammattikateudenkin nimissä!
-Leksi, VinoKäyrä(www.vinokayra.cjb.net/[email protected])
Nostan suuresti hattua tämän arvostelun kirjoittajalle, kun hän ei alentunut typeriin vertauksiin vaan kertoi oikeasti jotakin yhtyeen musiikista!
T: Ville
T: Ville
Mikäs ongelma siinä mahtaa olla, että juuri levyllä debytoineen yhtyeen levyarviossa kuvaillaan sen musiikin lisäksi vaikutteita? Käsittääkseni kun tässä yhteydessä YUP:n maininta lienee IMHO varsin tarpeellista. Souda sinä Ville tavallasi niin minä soudan omallani. Vertauskuvia pitää olla ihan niin kuin lapsellisia unelmiakin ja niitä yhdistää jokin: niitä ei sovi ottaa kovin tosissaan, toisin kuin tekstisi antoi ymmärtää.
-Leksi