Levyarvio

Puhdas Hallinto: Koottava

***--
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
 1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
 2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
 3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
 4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
 1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
 2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
 3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
 4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
T√§hdet:  Muista, ett√§ keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ****1/2

Nimetön kommentoi 05.03.2003:
Pisteet: ****1/2
Tässähän on asian ydin selkeästi esillä. Ainoa mihin olisin itse lisännyt, olisi ollut Vesan laulut, joiden ajoittaiseen kähinään/nuotin heittoon on ihan oikea tarinakin. Bändi nimittäin veti studiossa(jossa olin itsekin paikan päällä ensimmäisen päivän, olisin ollut loppuun asti, jos en olisi lähtenyt Helsinkiin toisena päivänä) ensin rääyntäpuolen ajatellen, että helpommat ensteks. Vaan olisi kannattanut käydä puhtaiden laulujen kimppuun ensin, nyt joka kerta kun Vesa sai jonkun rääyntäbiisin laulettua, ei muuta kun äkkiä Vicksiä kurkkuun ja takas.. Noh, ihan hyvä se on noinkin, olisi nimittäin vituttanut, jos Vesa olisi ollut vielä helvetinmoinen laulaja, ammattikateus piinaa jo muutenkin!
Mutta erittäin hyvä arvostelu, joka toi levystä esiin kaiken olennaisen, kummastelin vain kun ei yhtäkään YUP-mainintaa arvostelu sisältänyt, sillä Puoskarithan ovat kovasti vaikuttaneet tai etenkin Puoskareiden hyvin linjaton alkupuolen materiaali on vaikuttanut Puhtaan hallinnon kappaleiden linjattomuuteen. Mutta pientähän tuo on.
Hyvä juttu, on ilo lukea tällaista. Vaikka ammattikateudenkin nimissä!
-Leksi, VinoK√§yr√§(www.vinokayra.cjb.net/[email protected])
Nimetön kommentoi 05.03.2003:
Pisteet: ****1/2
Korjattakoon vielä sen verran, että tuosta höpinästäni saa sellaisen kuvan, kuin tuntisin koko bändin ja kaikki sen jäsenet läpikotaisin - vaan en tunne, joten kaikki sanottu on lähinnä omien käsitysteni mukaista.
Nimetön kommentoi 07.03.2003:
Pisteet: *****
Vai vielä erikseen pyydetään mainitsemaan jotain YUP:stä! Eikös jokaista aloittelevaa suomeksi laulavaa bändiä, jonka biiseissä on enemmän kuin ne kuuluisat kolme sointua, nykyään verrata YUP:hen jo muutenkin? Minua ainakin vituttaa suuresti se, että arvostelijat ovat nykyisin niin laiskoja, etteivät he yleensä vaivaudu kuvailemaan bändejä muuten kuin sillä helpoimmalla tavalla - eli vertaamalla muihin bändeihin. Sama kaava toistuu aina; jos bändin laulukieli on suomi, niin vertailukohta on automaattisesti:


 • Monimutkaisia sointukiertoja (yli kolme sointua) => YUP

 • Sanoituksissa puhutaan jostain muustakin kuin kuumista teinityt√∂ist√§ ja keskikaljan kittaamisesta => CMX

 • Raskaita kitarariffej√§ taiteellisella asenteella => Maj Karman kauniit kuvat

 • Raskaita kitarariffej√§ punk-henkisell√§ asenteella => Kotiteollisuus
Nostan suuresti hattua tämän arvostelun kirjoittajalle, kun hän ei alentunut typeriin vertauksiin vaan kertoi oikeasti jotakin yhtyeen musiikista!

T: Ville
Nimetön kommentoi 07.03.2003:
Pisteet: *****
Niin, siis tuo edellinen viittasi Leksin (-Leksi, VinoK√§yr√§(www.vinokayra.cjb.net/[email protected])) kommenttiin.
T: Ville
Nimetön kommentoi 09.03.2003:
Pisteet: ****1/2
Noh, ajatukseni ei varsinaisesti ollut siinä, että arvostelijan olisi pitänyt mieluummin kirjoittaa: "Kuulostaa vähä YyUuPeelta ja sitte tuota noin niin tolta seeämäksältä. Ihajjees, puleerakkaa laulua."
Mikäs ongelma siinä mahtaa olla, että juuri levyllä debytoineen yhtyeen levyarviossa kuvaillaan sen musiikin lisäksi vaikutteita? Käsittääkseni kun tässä yhteydessä YUP:n maininta lienee IMHO varsin tarpeellista. Souda sinä Ville tavallasi niin minä soudan omallani. Vertauskuvia pitää olla ihan niin kuin lapsellisia unelmiakin ja niitä yhdistää jokin: niitä ei sovi ottaa kovin tosissaan, toisin kuin tekstisi antoi ymmärtää.
-Leksi
Artistihaku
Artisti