Levyarvio

Viola: Anything Can Stop Us

***--
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ****-

walbu kommentoi 20.01.2006:
Pisteet: ****-
Alunperin Lieksalainen kvartetti on supistunut duoksi. Asianomaisten mukaan asiaan ei liittynyt suurempaa dramatiikkaa ja dynaaminen duo Anu ja Esa saivat lähteä ja Tommi & Riku jatkavat, mutta eivät ihan samaan malliin. Kun artisti pääsee esiintymään pienemmällä porukalla, niin musiikin teostakin tulee vapaampaa ja on enemmän tilaa sooloilla ja tuoda itseään esiin.
Se pätee myös Violaan.


Riku ja Tommi ovat kolmannella pitkäsoitollaan iskeneet siihen, mihin edellisillä Viola -levyillä ei ole vielä pystytty – poptunnelmaan. Anything Can Stop Us on ennenkaikkea levyllinen popmusiikkia. Levyllinen tätä aikaa ja eilistä. Haukkumatta sanoisin levyn muistuttavan Mew:n uutukaista, vaikka en siitä niin pitänytkään. Lisäksi siinä soi nykymuusikoiden lempibändi Pet Shop Boys ja tietenkin jutustelun jälkeen suursuosikiksi paljastunut The Smiths ja Morrissey itse. Voiko tästä ennakkoasetelmien perusteella olla tykkäämättä?!


On tietenkin asia erikseen mitä mieltä levystä on kuuntelun jälkeen, mutta useammalle kuuntelu ei jätä kylmäksi. Violan kolmas lapsi kätkee sisälle rytmejä, melodioita ja tunteita, joihin suomalainen iskelmäartisti tai muotigoottihevimies ei pääse edes vuosien askeetin jälkeen. On siis kyse hyvästä levystä, joka alkaa kellopelivetoisella Utopia Frailwayllä ja jatkuu Breathtakenin ja Tedium Rockin kaltaisilla jalokivillä ja käy nimikappale Anything Can Stop Us Nown pianoherkistelyn kautta kohti ylvästä Elevator Into The Skyta, joka päättää hienon levyn seesteisesti, niin kuin kunnon levyn kuuluukin. Anything Can Stop Us Now ei ole niin synkkä kuin Tearcandy, eikä niin hip kuin Melancholydisco. Ei sen tarvitsekkaan olla. Se on hyvä noin kun se on nyt.


On vain pakko sanoa, että vuoden tulokas levy-yhtiö If Society korjaa Suomen vaihtoehtopopin popin kuninkuuden tänä syksynä. Sen verran lupaavalta tuo lista näyttää. Frivolvol, Red Carpet ja Boys Of Scandinavia. Tänä syksynä tietää mistä hankkii levynsä.

Antti Walker
Artistihaku
Artisti

Viola

Levyarviot

Haastattelussa

Livearviot