Levyarvio

John McGregor: Joki

*****
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ****1/2

pavevaan kommentoi 14.09.2005:
Pisteet: ****1/2
Paljolti olen arvostelijan kanssa samaa mieltä John McGregorin CD:stä. Nykyisessä kiireisessä ja meluisassa maailmassa harvoin kuulee näin levollisen rauhallista ja intiimiä folk-henkistä musiikkia. Tunnelma on hauraan kaunis ja melankolinen läpi levyn, joten mitään kotibileitten bailumusiikkia tai aerobic-tuntien taustavauhdittajaa tästä levytä ei kyllä saa.

Kappaleet ovat jokainen intiimejä pienimuotoisia tarinoita, jotka kertovat oletettavasti laulajan omakohtaisista elämänkokemuksista käyttäen kielikuvina luonnon sanavalikoimaa. John McGregor viljelee sanoituksissaan paljon sellaisia ilmaisuja kuin ”valo”, ”vesi”, ”tuuli”, ”metsä”, ”meri”, ”kivi”, ”maa” , joten levy vaatii muutaman kuuntelukerran, ennen kuin kaikkien sanoituksien syvimmät tarkoitukset oivaltaa. Lyriikka onkin pääsääntöisesti pienieleisen kaunista ja harmonista, joskin samaa olin huomaavinani kuin levyn arvostelija: Muutamissa kappaleissa on sanoituksissa välillä menty loppusoinnun takia hiukan mutkat suoraksi -periaatteella.

Parhaimmalta tämä levy kuullostaa yksin kuunneltuna intiimissä ympäristössä ilman häiriötekijöitä. Harmittavan yksimielinen levyn arvostelijan kanssa olen myös levyn kohokohdista, sillä kappaleista eniten tuntemuksia ja väristyksiä saivat aikaan nimikappale Joki , levyn ”vauhdikkain” ralli Seikkailemaan , sekä koskettava Mitä ikinä teetkin.

John McGregor tuo mukavan kevyen vastapainon raskaammanpuoleiselle suomalaiselle musiikkirintamalle, ja levy on osoituksena siitä, että hyvän musiikin tekemiseen ei aina tarvita kahta-kolmea sähkökitaraa bassoilla ja rumpupattereilla höystettynä. Toivoisin levyn löytävän myös monen hevi- ja teknodiggarin CD-valikoimiin, sillä albumi on vahva todite siitä , että pieni ja yksinkertainenkin voi olla kaunista!

John McGregorin debyyttialbumi on sen verran lupauksia antava, että jään innolla odottamaan artistin seuraavaa albumia. Pientä hienosäätöä sanoituksiin ja pontevuutta ja vaihtelua sävelkulkuihin, niin tuloksena saattaa olla timanttinen kokonaisuus.
Artistihaku
Artisti

John McGregor

Levyarviot

Livearviot