Levyarvio

Yö: Kuolematon

*1/2---
Youtube last.fm

Arvioi levyä:

Ohjeet/Säännöt levykommentointiin:
  1. Kirjoita kyseisestä levystä/arviosta/kommenteista.
  2. Vältä mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Yritä löytää uusi näkökulma, mitä muut eivät ole vielä löytäneet.
  4. Arvio tai sen kommentointi on yhden ihmisen mielipide. Mikäli olet eri mieltä, voit kriittisestikin kommentoida sitä tai vaikka arvioida levyn uudelleen. Muista kuitenkin perustella mielipiteesi.
Mitkä kommentit tullaan poistamaan:
  1. Vain muutaman sanan sisältävät kommentit.
  2. Kommentit, joissa on mauttomuuksia, kiroilua, epäasiallisuuksia.
  3. Kommentit, jotka toistavat aikaisempia kommentteja ja eivät näin ollen tuo mitään uutta.
  4. Tekstit, jotka eivät sisällä mitään kommentointia (esim. 'ihan mielettömän hyvä, osta levy, maailman paras bändi, rakastan eusebiusta, jee!!!!' -tyyppiset tekstit poistetaan).
Muista: Tämä on mahdollisuus piileville kriitikoille astua esiin.
Tähdet:  Muista, että keskivertolevy on **1/2 tai ***. Vain aniharva levy on ***** tai 1/2.
Arviosi:

Halutessasi voit käyttää tekstissäsi myös seuraavia HTML -merkkejä:
<b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

Kommenttien keskiarvo: ****-

Nimetön kommentoi 24.02.2005:
Pisteet: ****-
Mielestäni Yön ja samalla koko Suomirockin paras levy ikinä on vuonna 1983 julkaistu Varietee. Vaikka tulisi kuinka monta Joutsenlaulua tai Rakkaus on lumivalkoista, en aio mielipidettäni muuttaa. Enkä voisikaan. Mutta nyt uudella levyllään Kuolematon, on Yö lähempänä Varieteeta kuin uskoisikaan. Olin valmis kuuntelemaan levyä samaan tapaan kuin sen edeltäjääkin: tiedossa tuttua ja turvallista, ”isoa Yötä”, jossa on vähän keski-ikäistyvää rockia ja paljon paatosta. Mutta kuinkas kävikään. Kitarat ja Ollin äänen nuoruus yllättivät takavasemmalta. Levyn saatuani en laskenut sitä käsistäni tai siis cd-soittimestani kolmeen päivään. Kyllähän levyltä löytyy vähän sitä iskelmähköistä rockia (kuten nimibiisi) ja paatosta (kuten sinkkubiisi Rakkauden vahvistama), mutta myös paljon muuta. Ja se muu on kuin jatkoa Varieteelle.Avausraita hämää alussa hauskalla humppakompilla, mutta kertosäe kertoo jo ihan jostain muusta. Tarttuva melodia ja Jussi Hakulisen tutut koskettavat sanat johdattavat tietä uudelle loistavalle Yön levylle. On suuri onni tälle niin tälle bändille kuin koko rocklyriikalle, että Hakulisen ja Yön polut ovat jälleen muutama vuosi sitten kohdanneet. Tällä levyllä Jussi palaa bändiin myös yhden biisin verran solistiksi. Nousevan auringon valoon on Jari Latomaan sävellys ja Jussin oma sanoitus. Biisi sinänsä ei poikkea levyn linjasta. Ehkä laulajat ovat tyylillisestikin lähentyneet vuosien saatossa. Jokainen saa rakastaa ja Pettävällä jäällä ovat sitä rockaavampaa Yötä, jota fanit ovat peräänkuuluttaneet jo muutaman levyn verran.Levyn päättää balladi Yhden yön tarinat, jota kuultiin keikoilla jo viime vuoden puolella. Rauhoittava lopetus hienosti rockaavalle levylle. Teksti kuvaa hyvin orkesteri-Yön tarinaa: ”Sillä laulujen tie, minut kauaksi vie ja sen ilon koitan säilyttää.” Ilo on säilynyt, vaikka paljon on ehtinyt tapahtua bändin lähes 25 vuoden historian aikana. Lisää lauluja ja niiden tuomaa iloa toivoo allekirjoittanut.
Artistihaku
Artisti

Levyarviot

Klassikko